3 dl víz, 1,5 dl étolaj, 21 dkg liszt, 6 egész tojás..Krém: Sűrűre főzünk, 6 dl tej, 4 púpozott ek keményítőt, 10 dkg porcukort, 2 vaníliás cukrot, és 2 tojás sárgáját. Ha sűrű, még forrón belekeverünk 10 dkg vajat,( betöltés előtt 3-4 ek felvert tejszínhabbal lazítjuk.) A krémet melegen még a kihült, tésztákba töltjük.
Felverünk 6 dl tejszínhabot (hulala) és a sárga krémre nyomjuk, majd visszahelyezzük a levágott tetőket és porcukorral megszórjuk.
Vizet az olajjal felforraljuk, belekavarjuk a lisztet és addig kavarjuk, még egybe nem áll és az edény alján bevonatot képez. Majd belekavarunk géppel egyenként 6 egész tojást, habzsákból sütőpapírra tetszőleges halmokat nyomunk, és 180 fokra előmelegített sütőben rózsaszínre sütjük. (sütőt nyitogatni TILOS!!) Mikor a tészta kihült a tetejüket levágjuk.
lehet krémes krémport is beletölteni :)
A tejet a cukorral felmelegítettem és beleteszem az élesztőt, a szódabikarbónát és felforralom. A liszttel elmorzsolom a vajat, hozzáadom az élesztőt és a tojások sárgáját. Jól ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 dkg vajat 10 dkg porcukorral és 3 db vaníliás cukorral habosra keverek, majd hozzáadok 2,5-3 dl tejfölt, és 25 dkg áttört túrót. Belekeverek 3 teáskanál zselatint feloldva. Al...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Szokásos módon piskótát sütünk (a vizet a sárgájához keverjük). 2. Elkészítjük az öntetet. A pudingot megfőzzük, langyosra hűtjük, és belekeverjük a vajat, majd a rumot. 3...
Elkészítési idő: kb fél óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 165 fokra. A tészta elkészítésével kezdjük a munkát. A hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1-2 órára,utána könnyebb lesz vele dolgozni . A ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű