A "tésztához:
150 g vaj
100 g étcsokoládé (45%-os)
200 g cukor - nád
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
1 teáskanál vanília eszencia
375 g búzaliszt (BL55)
12 g sütőpor
80 g kakaópor - holland
100 ml 2,8%-os tej
A külsejére:
50 g porcukor
50 g kristálycukor
A csokoládét felolvasszuk és kicsit hagyjuk visszahűlni.
A száraz anyagokat, lisztet, kakaót és átszitált sütőport összekeverjük.
A vajat tálba tesszük, hozzáadjuk a nádcukrot, majd jól kikeverjük habverővel. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, vanília kivonatot, összekeverjük.
Hozzáadjuk az olvasztott csokoládét, folytatjuk a keverést. Majd hozzáadjuk a száraz anyagokat és a tejet és ezt is összekeverjük.
2 órára a hűtőbe tesszük. Elég ragacsos masszát kapunk, de ne aggódjunk, mire vége a 2 órás pihenőnek a hűtőben addigra jobb lesz az állaga.
Ha letelt a 2 óra 2 db mélytányérba teszünk cukrot, egyikbe kristálycukrot, ha van finomszemcséset inkább, a másikba pedig porcukrot. A tésztából kis labdákat gyúrunk, amit előbb a kristálycukorba, majd a porcukorba hempergetünk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy kis helyet hagyjunk a sütik között.
180 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. Ha kivettük rácsra tesszük hűlni, lehetőleg lapáttal, mert még elég puhák a sütemények. Míg hűlnek a külső része ropogóssá válik.
A tojások sárgáját a porcukorral, vízzel habosra kikeverem, beleszórom a darált diót, és a sütőporral, 1 csipet sóval elkevert lisztet. A tojásfehérjékből habot verek, és óvatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a joghurtot is és újra összekeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a mazsolát és a vaníliás cukrot is....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZsírozott gerincsütőben sütjük, és csoki mázzal bevonjuk.
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes