– 30 dkg háztartási keksz
– 10 dkg tejcsokoládé
– 10 dkg vaj
– 1 dl tej
A tetejére:
– 15 dkg étcsokoládé
– 1 teáskanál vaj
– 6 dkg kókuszreszelék
A kekszet darabokra tördeljük, nem kell túl apróra, így szebb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tejet hozzáadjuk és jól összekavarjuk. A kekszdarabokat egy tortaformába, tesszük és ráöntjük a csokoládés keveréket, összekavarjuk. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére öntjük, elkenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük. Amikor a csokoládé megszáradt, szeletelhetjük is.
1 A mákot a kókusszal ledaráljuk, és a többi száraz hozzávalóval elkeverjük. 2 A többi hozzávalót a banán, és az alma kivételével külön tálban elkeverjük, majd a száraz anyagokat...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűTurmixoljuk össze a hozzávalókat. Ha nem elég szilárd ahhoz, hogy golyókat formáljunk belőle, adjunk még hozzá egy pici kókuszlisztet. Ezután főzzük meg a megformázott golyókat. Fo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyesével kinyújtjuk a fehér tésztát, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakva lekenjük baracklekvárral, megszórjuk durvára vágott dióval és ráreszeljük a barna tésztát (amit lefagyaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, és a többi anyag hozzáadásával a tésztát jól meggyúrjuk. Hat egyenlő részre osztjuk, a tepsit kikenjük, és négyszögű lapokat sütünk. A töltel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű