– 30 dkg háztartási keksz
– 10 dkg tejcsokoládé
– 10 dkg vaj
– 1 dl tej
A tetejére:
– 15 dkg étcsokoládé
– 1 teáskanál vaj
– 6 dkg kókuszreszelék
A kekszet darabokra tördeljük, nem kell túl apróra, így szebb lesz. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk, a tejet hozzáadjuk és jól összekavarjuk. A kekszdarabokat egy tortaformába, tesszük és ráöntjük a csokoládés keveréket, összekavarjuk. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére öntjük, elkenjük, megszórjuk kókuszreszelékkel és hűtőbe tesszük. Amikor a csokoládé megszáradt, szeletelhetjük is.
elkészítés A piskótalaphoz: A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját felverjük a cukor felével fehé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl. 2 A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. 3 A tojássárgákat a cukorral és a vaníl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítőkkel és a sóval félkeményre verjük, majd kisebb kanalanként hozzászórjuk és keverjük a lisztet. Sütőpapírral bélelt bélelt tepsibe simítjuk a tésztát. (A tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ella...
Elkészítési idő: 20-25 perc Nehézség: Könnyű