Tészta
30 dkg liszt
2 ek cukrozatlan kakaópor (szitálva)
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
2 db tojás
1 dl napraforgó olaj
1 dl tej
15 dkg cukor
Krém
4 evőkanál búzadara
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
1 csipet só
8 dkg vaj (puha)
5 dl tej
1 db tojás
2.5 dl növényi tejszín
A tésztához a tojásokat a cukorral jó habosra felverjük. Ezután mehet bele a liszt, a só, a kakaópor, a sütőpor, a szódabikarbóna és tej, az olaj is. Sima masszát keverünk belőle.
Egy kb. 30 x 40 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk, majd a masszát belesimítjuk, és előmelegített sütőben 180 °C-on 20 perc alatt készre sütjük hagyjuk kihűlni.
Hűlés után eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a tésztát hosszában kettévágjuk.
Krém
A tejet lábosba öntjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, a cukrot, a sót és a tojást. Lassú tűzön, állandóan kevergetve besűrítjük.
Mikor kész, akkor hozzáadjuk a kókuszt és a vaníliás cukrot. Alaposan elkeverjük. Egy aránylag kemény krémet kapunk.
Teljesen kihűtjük, majd a végén belekeverünk 0,5 dl tejszínt, hogy fellazuljon.
Majd belehabosítjuk a vajat.
A megmaradt tejszínt kemény habbá verjük, és lazán a krémbe dolgozzuk.Az egyik lapra rákenjük a krémet és rá a másik hűtőbe tesszük egy két orrára és utána szeleteljük
sütési hőfok 180 c
sütés 20 perc
Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigy...
Elkészítési idő:Mindent összemelegítünk, míg a cukor fel nem olvad. Sűrű masszát kell kapnunk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert hamar keményedik. Nem fog csokoládé keménységűre megkötni. Zserbón i...
Elkészítési idő: 5 percA zabpelyhet és az enyhén megpirított kókuszreszeléket egy tálban összekeverjük, villával szétnyomkodott banánt keverünk hozzá, és annyi vizet öntünk rá, hogy az egészből egy nagy...
Elkészítési idő: