Ingrediente blat:
Unt 250 gr
Oua 5
Zahar pudra 200 gr
Faina 350 gr
Sare 1/2 lingurita
Praf de copt un pachet
Cacao 2 linguri
Lapte 200 ml
Prune 400 gr
Ingrediente crema
Branza de vaci 500 gr
Smantana grasa 200 gr
Zahar pudra 150 gr
Esenta de vanilie o lingurita
Unt 100 gr
Decor
Fulgi de ciocolata 100 gr
Pasul 1. . Amestecati cu mixerul zaharul cu untul moale.
Pasul 2. Adaugati cele 4 galbenusuri unul cate unul si mixati bine dupa fiecare.
Pasul 3. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele si mixati la viteza mica.
Pasul 4. Separat, bateti albusurile cu sarea foarte bine
Pasul 5. Iintegrati albusurile amestecand usor cu o spatula in compozitie.
Pasul 6. Compozitia obtinuta o impartiti in doua parti cat de cat egale si in una din ele adaugam cacao amestecand bine cu spatula.
Pasul 7. Tapatati o tava de 37 x 25 cm cu unt si cu hartie de copt si turnati intai compozitia cu cacao.
Pasul 8. Turnati apoi si restul compozitiei dupa care nivelati usor in asa fel incat sa nu se amestece cele doua culori.
Pasul 9. Taiati prunele in sferturi si asezati-le in tava din loc in loc. Incingeti cuptorul la 170 de grade si lasati prajitura la copt timp de 25 – 30 de minute.
Pasul 10. Cand este gata o scoateti pe un gratar la racit. Pentru crema puneti toate ingredientele intr-un bol si le mixati bine.
Pasul 11. Cand blatul s-a racit intindeti crema de branza pe deasupra.
Pasul 12. Ornati cu fulgi de ciocolata.
Egy tálcára folpackot terítünk, a babapiskótákat kávéba mártjuk úgy, hogy félig átázzanak, majd lerakjuk egymás mellé, sorban a piskóta felét, azután alá, sorban a másik felét. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBelekevertem a meggyet a tésztába (nem a tetejére szórtam, mert akkor tele lenne a tészta teteje kis gödrökkel). Van, amikor fahéjat is adok hozzá, mert szereti a meggy, és a mák i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sóval elvegyített lisztet elmorzsoljuk a vajjal, és a vizet fokozatosan adagolva hozzá, sima felületű tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagolva 1/2 órára hűtőbe tesszük. Lisztezett...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű