A tésztához:
6 db tojás
3 cs vaníliás cukor
8 ek kristálycukor
1cs sütőpor
40 dkg rama margarin
300 ml tej
600 dkg liszt
A töltelékhez:
4 ek cukor
2 kk fahéj
1,6 kg magozott-felezett szilva
A tetejére:
Fahéjas porcukor
egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olvasztott,- de langyos rámát, a sütőport , a kristálycukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, majd összeturmixoljuk. A lisztet kisebb adagokban hozzákanalazva egy , alig folyós, de mégis masszív állagú tésztát készítünk.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapíral kikenjünk rámával, és a szilvákat a bőrös felével lefelé gusztán elrendezzük az aljára.
Meghintjük őrölt fahéjjal és megszórjuk cukorral, végül a kevert tésztát rákanalazzuk a szilva tetejére és egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőbe tesszük és 190 fokon 50 perc alatt (hőlégkeveréssel) megsütjük.Tepsi mérete 37x 25 cm.
Miután elkészült, kivesszük a sütőből és kb. 10 perc pihentetés után tálcát teszünk a süteményre és átfordítjuk.
Még melegen fahéjas porcukrot szitálunk rá és kihűlés után szeletelhető, fogyasztható
Összeállítás: barna lap, krém, piskóta, krém, barna lap, máz, majd ennek a tetejére csepegtetjük a következőt: 2 kanál kakaóport pár csepp vízzel sűrűre főzzük, és a mázra csepegte...
Elkészítési idő:A lap hozzávalóit összegyúrjuk és egy sütőpapírral fedett nagy gáztepsiben világosra sütjük. A tetejét villával megszurkáljuk, hogy fel ne púposodjon (180°C-on, 10-12 perc). A hab...
Elkészítési idő: 1 óra 15 pNyújtás: Lisztezett abrosszal letakart asztal közepén kilapogatjuk, ezt szinte magától megteszi a tészta, ha jó, olvasztott zsírral vagy olajjal kicsit meglocsoljuk és körben körbe...
Elkészítési idő: