5 kg padlizsán (vineta)
3 kg paradicsompaprika (gogos)
2 kg kápia paprika
1 liter paradicsomlé
90 dkg hagyma
1 liter olaj
só, bors, babérlevél
kis szalicil (nélkülözhető)
megsütjük fémlapon, nyílt lángon vagy sütőben a padlizsánokat, a paradicsompaprikát és a kápiát
megpucoljuk lehúzzuk a héjukat és a parikák csumáját eltávolítjuk
fél liter olajban üvegesre párolunk fél kiló apróra vagy ledarált hagymát, beletesszük a felaprózott padlizsánt és paprikákat (össze is lehet turmixolni, pasztásabb lesz)
feltöltjük a paradicsomlével a megmarat olajjal
sót, szemes borst és babérlevelet adunk hozzá
addig főzzük míg a kívánt állagot eléri
a végén belekeverjük a szalicilt üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük, míg kihűlnek
Főzzük meg a tojásokat. A tésztához a tojást kézi habverővel összekeverjük, a liszt felével csomómentesre keverjük, majd a vizet és a tej felét keverjük bele, aztán a ma...
Elkészítési idő:A sajtot vékony szeletekre vágjuk. A tojásokat tálba ütjük, sózzuk, villával felverjük. A kenyereket egymás mellé tesszük, mindegyikre teszünk szeletelt sonkát, majd a sajtból (m...
Elkészítési idő: 10 perc