Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rakott hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj (de bármilyen hússal lehet készíteni)
2 darab zsemle beáztatva
1 egész tojás
2 ek tejföl
2 db főtt tojás, apróra vágva
liszt
1 kisebb sárgarépa kockára vágva és megpárolva
10 dkg gomba párolva
1 cs petrezselyem összevágva
1 kisebb hagyma megpárolva
Tetejére:
375 g tejföl
1 ek liszt
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon kissé átpirítjuk. Olajozott tepsibe egymás mellé fektetjük a húsokat. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a húsra simítjuk egyenletesen. A tejfölbe belekeverjük az olajat és a lisztet, majd az étel tetejére simítjuk. Fóliával lefedve puhára pároljuk, majd megszórjuk a sajttal és szép pirosra sütjük.

Rakott hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Epres kéksajt darabok  (Kaldeneker)
Epres kéksajt darabok (Kaldeneker)

Mosd meg alaposan az eperszemeket, a szarat vágd le. Vágd fel falatnyi darabokra a kek sajtot, majd tuzd fel egy kisebb koktelpalcara. Egy palcara huzz egy eperszemet, egy falatnyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Leveles tekercs
Leveles tekercs

A tejfölt elkeverjük az átpréselt fokhagymával, a füstölt sonkát pedig felkockázzuk. Az újhagymát megmossuk és felkarikázzuk, a lilahagymát pedig apróra vágjuk. A leveles tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Túrókrém
Túrókrém

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
28. Kovász készítés egyszerűen
28. Kovász készítés egyszerűen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk