menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
6 szelet csont nélküli karaj (de bármilyen hússal lehet készíteni)
2 darab zsemle beáztatva
1 egész tojás
2 ek tejföl
2 db főtt tojás, apróra vágva
liszt
1 kisebb sárgarépa kockára vágva és megpárolva
10 dkg gomba párolva
1 cs petrezselyem összevágva
1 kisebb hagyma megpárolva
Tetejére:
375 g tejföl
1 ek liszt
10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:


A húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon kissé átpirítjuk. Olajozott tepsibe egymás mellé fektetjük a húsokat. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a húsra simítjuk egyenletesen. A tejfölbe belekeverjük az olajat és a lisztet, majd az étel tetejére simítjuk. Fóliával lefedve puhára pároljuk, majd megszórjuk a sajttal és szép pirosra sütjük.

Rakott hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Fűszeres házi krémsajt
Fűszeres házi krémsajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos palacsinta
Sajtos palacsinta

Kézi robotgépet használva kavarjuk össze a tojást, a sót és a cukrot, adjuk hozzá a vizet. -- Egy külön tálban keverjük el a sütőport a lisztben, lassanként adjuk hozzá a tojásos...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdélyi májas hurka
Erdélyi májas hurka

A májat a tüdővel és a tokaszalonnával együtt enyhén sózott, bő vízben, fedő alatt puhára főzzük. A megmosott rizst az abalével felengedjük és félpuhára főzzük. A finomra vágott ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bedő
Paradicsomos káposzta
Paradicsomos káposzta

Feltesszük a káposztát sós vízbe főni. Ízlés szerint cukrot adunk hozzá. Ha a káposzta megpuhult, hozzáadjuk a paradicsom szószt. Készítünk egy rántást "pirospaprikával" és besű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk