2 ek MAGGI Húsvarázs ételízesítő
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint bors
3 ek olaj
15 dkg főtt rizs
6 db nagy paradicsom
1 pohár tejföl
10 dkg konzerv kukorica
ízlés szerint só
20 dkg csirkemellfilé
A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket ujjnyi vastagon levágjuk, a belsejüket kivájjuk és a felét apróra kockázzuk.
A csirkemellet szintén apró kockára vágjuk, a MAGGI Húsvarázzsal ízesítjük és megsütjük. Jó, ha szépen megpirulnak a kockák.
A paradicsom belsejét a csirkével, a rizzsel, a kukoricával és a tejföllel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az így kapott tölteléket a paradicsomokba visszatöltjük.
A levágott tetőket visszatesszük és sajttal megszórjuk, majd egy kisebb tepsiben, vagy hőálló tálban előmelegített sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük, kb. 10 percig.
Ha a rizst elhagyjuk a receptből könnyebb előételt kapunk, vagy tálalhatjuk ebben az esetben a paradicsomokat teljes kiőrlésű pirítóssal.
Tisztítva kell lemérni az adagokat. Össze kell keverni a a darált zöldségeket, fél órát hagyni, üvegekbe tölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba beleöntünk egy bögre vizet, csipet sót, csipetnyi szódabikarbonát adunk hozzá és felforraljuk. Amikor felforr a víz, belerakjuk a brokkoli rózsákat és roppanósra főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket a hozzávalókat jól összekeverem , majd betöltöm a présbe. Három órát 75 fokon főzöm. Én utána sokkolni szoktam: jeges vízbe állítom a prést, így hamarabb készen van
Elkészítési idő: 3-4 Nehézség: KönnyűA krumplit alaposan megmossuk, és héjában, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, amikor már meg lehet fogni, meghámozzuk, melegen áttörjük, és hűlni hagyjuk. (Főzőlevét félre...
Elkészítési idő: kb. 3 óra Nehézség: Közepes