menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött,sült paradicsom


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek MAGGI Húsvarázs ételízesítő
10 dkg reszelt sajt
ízlés szerint bors
3 ek olaj
15 dkg főtt rizs
6 db nagy paradicsom
1 pohár tejföl
10 dkg konzerv kukorica
ízlés szerint só
20 dkg csirkemellfilé

Elkészítés:


A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket ujjnyi vastagon levágjuk, a belsejüket kivájjuk és a felét apróra kockázzuk.
A csirkemellet szintén apró kockára vágjuk, a MAGGI Húsvarázzsal ízesítjük és megsütjük. Jó, ha szépen megpirulnak a kockák.
A paradicsom belsejét a csirkével, a rizzsel, a kukoricával és a tejföllel összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, majd az így kapott tölteléket a paradicsomokba visszatöltjük.
A levágott tetőket visszatesszük és sajttal megszórjuk, majd egy kisebb tepsiben, vagy hőálló tálban előmelegített sütőbe tesszük és a sajt pirulásáig sütjük, kb. 10 percig.
Ha a rizst elhagyjuk a receptből könnyebb előételt kapunk, vagy tálalhatjuk ebben az esetben a paradicsomokat teljes kiőrlésű pirítóssal.

Töltött,sült paradicsom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kombé
Kombé

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatom, majd a kenyérsütő gépbe teszem a többi hozzávalóval együtt és alaposan kidolgoztatom. A tésztát 3 részre osztom, a töltelék hozzávalóit...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiolkenyér
Karfiolkenyér

1. Melegítsd elő a sütőt 220 Celsius-fokra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral. 2. A karfiolt háztartási robotgéppel őröld rizs méretű szemcsékké. 3. Egy nagyobb tálban kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarpone
Mascarpone

500 ml habtejszín (legalább 30%-os) 1 ek citromlé (frissen facsart) A tejszínt gyöngyözésig (kb. 82-83ºC) melegítjük, és közben cukorhőmérővel folyamatosan ellenőri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mici Korcz
Májfasirozott
Májfasirozott

A --- felettieket összedaráljuk, lehetőleg húsdarálón, majd hozzáadunk mindent, a tojáshabot csak a végén Kanalanként forró olajba szaggatjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk