Családireceptkönyv.hu

Pizza


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg Dw Sütőliszt (ezt használtam)
0,5 dl víz
0,8 dl kókuszolaj (ezt használtam)
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 kk. cukor (az élesztő felfuttatása miatt)
só (ezt használtam)

Elkészítés:


- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percre félretesszük felfuttatni.
- Egy nagy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a közepébe csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, nem kemény tésztává gyúrjuk.
- A tetejét kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk konyharuhával és félretesszük 30 percre, hogy megkeljen. Sütés előtt kerek formára nyújtjuk.
- A kerek sütőformát kókuszolajjal vékonyan kikenjük és belefektetjük a kész pizzatésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. Megszurkáljuk villával (a peremét is) és megkenjük paradicsomos vagy tejfölös pizzaszósszal (tejföl, oregánó, bazsalikom, só, bors).
- Feltétként tehetünk rá sonkát, zöldségeket, sajtot.
- Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a pizzát.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mentaszirup
Mentaszirup

A vizet felforraljuk, a cukrot beletesszük és szirupot főzünk belőle. Elzárjuk és beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott mentalevelet és a citromsavat. A mentát egy éjsza...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Napozás utáni hűsítő gél
Napozás utáni hűsítő gél

A napozás, ha nem visszük túlzásba, egészséges. D-vitaminra mindenkinek szüksége van, nem beszélve a napfény számos más jótékony hatásáról. Arra azonban vigyázzunk, hogy ne égjünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres lángos 8. - félórás recept
Kefíres lángos 8. - félórás recept

1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt. 2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan. 3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztez...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Házi majonéz
Házi majonéz

A tojássárgákat a mustárral fehéredésig kavarom,és elkezdem vékony sugárban az olajat hozzá folyatni,habverővel kevergetem, hozzá adom a sót cukrot,fehér borsot,citrom levet

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk