1 kg Dw Sütőliszt (ezt használtam)
0,5 dl víz
0,8 dl kókuszolaj (ezt használtam)
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 kk. cukor (az élesztő felfuttatása miatt)
só (ezt használtam)
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percre félretesszük felfuttatni.
- Egy nagy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a közepébe csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, nem kemény tésztává gyúrjuk.
- A tetejét kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk konyharuhával és félretesszük 30 percre, hogy megkeljen. Sütés előtt kerek formára nyújtjuk.
- A kerek sütőformát kókuszolajjal vékonyan kikenjük és belefektetjük a kész pizzatésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. Megszurkáljuk villával (a peremét is) és megkenjük paradicsomos vagy tejfölös pizzaszósszal (tejföl, oregánó, bazsalikom, só, bors).
- Feltétként tehetünk rá sonkát, zöldségeket, sajtot.
- Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a pizzát.
1. Keverjük össze a mandulát a porcukorral és annyi vizet adjunk hozzá szigorúan apránként!, hogy gyúrható masszát kapjunk. 2. Ízesítsük pici fahéjjal és/vagy az apróra vágott nar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVacsora: élőflórás, zsírszegény joghurt körte, narancs korlátlan mennyiségben 3 dl csalántea 3 dl bio paradicsomlé gyümölcssaláta
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsó lisztből szódabikarbónából (vagy sütőporból)és a fűszerekből sűrű masszát készítünk egy kevés vízzel. Ebbe forgatjuk meg a zöldségeket és sütjük ki bő olajban. Szó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű