1 kg Dw Sütőliszt (ezt használtam)
0,5 dl víz
0,8 dl kókuszolaj (ezt használtam)
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 kk. cukor (az élesztő felfuttatása miatt)
só (ezt használtam)
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percre félretesszük felfuttatni.
- Egy nagy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a közepébe csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, nem kemény tésztává gyúrjuk.
- A tetejét kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk konyharuhával és félretesszük 30 percre, hogy megkeljen. Sütés előtt kerek formára nyújtjuk.
- A kerek sütőformát kókuszolajjal vékonyan kikenjük és belefektetjük a kész pizzatésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. Megszurkáljuk villával (a peremét is) és megkenjük paradicsomos vagy tejfölös pizzaszósszal (tejföl, oregánó, bazsalikom, só, bors).
- Feltétként tehetünk rá sonkát, zöldségeket, sajtot.
- Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a pizzát.
1. A sajtot sajtreszelőn lereszeljük, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval. 2. Teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd lefagyasztjuk őket. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felfo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAkinek kétsége lenne, hogy miért nem javaslom a leveskockát, annak itt egy összetevők lista. Bementem az első üzletbe, megvettem egy doboz leveskockát a fenti fényképhez. Ez az öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurt átmossuk, lecsepegtetjük. A gombát a felhevített vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a bulgurt, pár percig sütjük. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, borsozzuk, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű