1 kg Dw Sütőliszt (ezt használtam)
0,5 dl víz
0,8 dl kókuszolaj (ezt használtam)
1 dkg élesztő
1 dl tej
1 kk. cukor (az élesztő felfuttatása miatt)
só (ezt használtam)
- A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és néhány percre félretesszük felfuttatni.
- Egy nagy keverőtálba beleszórjuk a lisztet, a közepébe csinálunk egy kis mélyedést és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
- Hozzáadjuk a többi hozzávalót és rugalmas, nem kemény tésztává gyúrjuk.
- A tetejét kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk konyharuhával és félretesszük 30 percre, hogy megkeljen. Sütés előtt kerek formára nyújtjuk.
- A kerek sütőformát kókuszolajjal vékonyan kikenjük és belefektetjük a kész pizzatésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. Megszurkáljuk villával (a peremét is) és megkenjük paradicsomos vagy tejfölös pizzaszósszal (tejföl, oregánó, bazsalikom, só, bors).
- Feltétként tehetünk rá sonkát, zöldségeket, sajtot.
- Előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a pizzát.
A vizet felforraljuk, a cukrot beletesszük és szirupot főzünk belőle. Elzárjuk és beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott mentalevelet és a citromsavat. A mentát egy éjsza...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA napozás, ha nem visszük túlzásba, egészséges. D-vitaminra mindenkinek szüksége van, nem beszélve a napfény számos más jótékony hatásáról. Arra azonban vigyázzunk, hogy ne égjünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt. 2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan. 3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztez...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a mustárral fehéredésig kavarom,és elkezdem vékony sugárban az olajat hozzá folyatni,habverővel kevergetem, hozzá adom a sót cukrot,fehér borsot,citrom levet
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű