Tészta:
25 dkg Dia-Wellness sütőliszt
1 evőkanál búzasikér (ha van)
1 csipet só
1 csomag friss élesztő
3/4 dl olaj
2,5 dl tej
1 tk fruktóz az élesztő felfuttatásához
2 ek xilit
Töltelék:
édesítő
2 evőkanál fahéj (de kakaóporral is finom)
Kenéshez 1 tojás + pici tej
A tésztát dagasztjuk (akkor jó ha hólyagosodni kezd), kelesztjük (kb. 40 perc), nyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: 8 dkg vaj, vanília aroma/őrlemény, édesítő, 3 púpos tk. kakaó vagy fahéj.
3 részre el kell osztani a tésztát, mindegyiket külön szép vékonyra nyújtani, megkenni a fahéjas vajjal, feltekerni, és a három feltekert tésztát összefonni.
30 percig kelni hagyjuk. Ha újra megkelt, tejjel simára kevert tojássárgájával megkenjük, és a forróra előmelegített sütőben (200 fok, 180 fok légkeveréses sütőben) kb. 20 percig sütjük.
1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk (kb. 10 perc). A lisztet összekeverjük a sóval, reszelt citromhéjjal és a maradék cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dkg élesztőt 2, 5 dl tejben 4 dkg cukorral felfuttatunk, majd hozzáadunk 2 tojás sárgáját, 15 dkg margarint, egy csipet sót és 40 dkg lisztet. Jól kidolgozzuk, majd 45 percig l...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat az edénybe összekevertem, majd a közepébe öntöttem a cukros tejben felfuttatott élesztőt és a tejszínhabot az elkevert tojásokkal. Jól kidagasztottam még szórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes