menu

Családireceptkönyv.hu

Fahéjas Fonott kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
25 dkg Dia-Wellness sütőliszt
1 evőkanál búzasikér (ha van)
1 csipet só
1 csomag friss élesztő
3/4 dl olaj
2,5 dl tej
1 tk fruktóz az élesztő felfuttatásához
2 ek xilit

Töltelék:
édesítő
2 evőkanál fahéj (de kakaóporral is finom)

Kenéshez 1 tojás + pici tej

Elkészítés:


A tésztát dagasztjuk (akkor jó ha hólyagosodni kezd), kelesztjük (kb. 40 perc), nyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: 8 dkg vaj, vanília aroma/őrlemény, édesítő, 3 púpos tk. kakaó vagy fahéj.
3 részre el kell osztani a tésztát, mindegyiket külön szép vékonyra nyújtani, megkenni a fahéjas vajjal, feltekerni, és a három feltekert tésztát összefonni.
30 percig kelni hagyjuk. Ha újra megkelt, tejjel simára kevert tojássárgájával megkenjük, és a forróra előmelegített sütőben (200 fok, 180 fok légkeveréses sütőben) kb. 20 percig sütjük.

Fahéjas Fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kürtös kalács
Kürtös kalács

0,5 dl langyos víz, kis cukor, 2,5 dkg élesztőt felfuttatni. Egy nagy tálban 0,5 kg liszt (Nagyi titka kelt süteményekhez lisztet használtam) 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
Lekváros bukta
Lekváros bukta

Az élesztőt meleg tejjel, pici cukorral felfuttatom. Ezalatt a lisztet elkeverem a sóval, cukorral. A vajat felolvasztom. A meleg tejben elkeverem a tojást egy habverővel, ma...

Elkészítési idő: 2ó 30 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Kakaós csiga, bukta
Kakaós csiga, bukta

A tésztát dagasztom, duplájára kelesztem, utána 3-5 mm vékonyra nyújtom. Megkenem olvasztott vajjal, megszórom bőven kakaó-porcukor keverékével. Feltekerem, két ujjnyi széles k...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos kalács
Citromos kalács

A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és letakarva hagyjuk a duplájára kelni. Ezután kicsit átgyúrjuk, 6 egyenlő részre osztjuk, és mindegyikből kb. 25 cm-es h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk