Tészta:
25 dkg Dia-Wellness sütőliszt
1 evőkanál búzasikér (ha van)
1 csipet só
1 csomag friss élesztő
3/4 dl olaj
2,5 dl tej
1 tk fruktóz az élesztő felfuttatásához
2 ek xilit
Töltelék:
édesítő
2 evőkanál fahéj (de kakaóporral is finom)
Kenéshez 1 tojás + pici tej
A tésztát dagasztjuk (akkor jó ha hólyagosodni kezd), kelesztjük (kb. 40 perc), nyújtjuk.
Elkészítjük a tölteléket: 8 dkg vaj, vanília aroma/őrlemény, édesítő, 3 púpos tk. kakaó vagy fahéj.
3 részre el kell osztani a tésztát, mindegyiket külön szép vékonyra nyújtani, megkenni a fahéjas vajjal, feltekerni, és a három feltekert tésztát összefonni.
30 percig kelni hagyjuk. Ha újra megkelt, tejjel simára kevert tojássárgájával megkenjük, és a forróra előmelegített sütőben (200 fok, 180 fok légkeveréses sütőben) kb. 20 percig sütjük.
Felmelegítjük a mézet a vajjal és félretesszük. Nagyobb tálba mérjük a lisztet és a porcukrot, belekeverjük a szódabikarbónát és a fűszert is. Közepébe ütjük a tojást, beleöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMíg az élesztőt felfuttatjuk,a hozzávalókat összedolgozzuk. Az élesztős tejet hozzáöntjük,majd lassanként a langyos tejet is. Egy sima felületű,közepesen lágy,nem ragacsos tésztát...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűKedves Felhasználónk, Sajnálattal értesítjük, hogy ennek a receptnek törölnünk kellett néhány elemét, plagizálás miatt. A szerző és kérte a tartalom eltávolítását. A recept l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű