-15 dkg étcsokoládé min. 70 %-os
-5,5 dkg vaj
-5 db tojássárgája
-5 db tojásfehérje
-0,6 dkg Zelleii Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-csipet só
-kakaópor a szóráshoz
Először vajazzuk ki a felfújtformákat, (kb 6 db lesz belőle) és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a formát sütőpapírral fedett tepsire. A sütőt melegítsük elő 180 C-ra.
A csokoládét, és a vajat egy tálba mérjük, majd az egészet vízgőzre helyezzük olvadni. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat kettéválasztjuk. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 C-t, levesszük a vízgőzről, és belekeverjük a tojássárgákat. Ekkor a tojásfehérjét verjük lágy habbá, majd keverjük a csokis alapba. Végül a lisztkeveréket is hozzáadjuk, elkeverjük benne, és a formákba töltjük. Sütőbe tesszük, és légkeverés nélkül pontosan 5 percig sütjük 180 C-on.
A lisztet, cukrot, mákot, tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, a felolvasztott vajat, a reszelt citromhéjat. Mindezt összekeverjük. Vajazott, lisztezett, vagy...
Elkészítési idő:A palacsinta készítéséhez mindössze három tálra van szükséged: egy mélyebb üveg- vagy műanyag tálra, amiben összeállíthatod a tésztát, egy serpenyőre, amiben kisütöd, végül pedig...
Elkészítési idő: 40percElkészítés: A tejet a vaníliával felforraljuk, majd félre tesszük hűlni a vajat megolvasztjuk a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét egy csipet sóval és a fehérborecette...
Elkészítési idő: