menu

Családireceptkönyv.hu

ARANYGALUSKA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
350 g dw -50%-os liszt vagy update liszt
2 tojás sárgája
40 g vaj
3/4 kocka friss élesztő
5-6 evőkanál édesítő por
2,5 dl tej
csipet só
Töltelékhez:
50 g vaj
80 g darált dió + édesítő
Vanilia sodó

1 l tej
3 tojássárga
4 ek liszt
10 dkg cukor
2 cs vaníliás cukor

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl tejben+ 1 ek cukorral felfuttatjuk.
A lisztet kelesztőtálba tesszük, annak közepébe öntjük a felfuttatott élesztőt.
Hozzáadjuk a tojássárgát, a cukrot, olajat, citromhéjat, maradék tejet, és a sót. Jól kidolgozzuk.
Langyos helyen 1 órát kelesztjük.
Ha megkelt a tésztánk, akkor lisztezett deszkára borítjuk, és kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk. Kisebb pohárral, vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy tepsit vastagon kikenünk margarinnal.
Egy kis tálkában megolvasztunk 15 dkg margarint.
A kiszaggatott pogácsákat egyesével megforgatjuk a margarinban, majd a cukros dióban, és sorban lerakjuk a tepsibe.
Az első sor tetejét megszórjuk még egy kevés cukros dióval, majd folytatjuk a rétegezést. (Ebből a tészta mennyiségből nekem 2 sor lett.)15 percig hagyjuk még kelni, majd hideg sütőbe tesszük, és lassú tűznél 170 fok készre sütjük kb.35 perc
Vanília sodó készítése: A tojássárgát a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és kevés tejjel csomómentesre keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a beleöntjük a tojás-liszt keveréket. Folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik. Kicsit hagyjuk hűlni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggyes kekszes
Meggyes kekszes

A vízben feltettem főni a magozott, mirelit meggyet a cukorral, vaníliás cukorral. Miután felforrt még 5 percig főztem, majd hozzáöntöttem a búzadarát és állandóan kevergettem, amí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Barackos - leveles  . . .
Barackos - leveles . . .

Sütőt előmelegítjük 180 fokra, előkészítünk egy nagyobbacska tepsit (20 X 30 cm) és sütőpapírral béleljük. Pudingporból és tejből a kétféle cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÜNDÉRSÜTI
TÜNDÉRSÜTI

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk ( lábasban cukrot és pudingporokat tejjel csomómentesre kikeverjük, rumaroma és citromhéj hozzáadásával) Még forrón hozzákeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás csemege
Almás csemege

A mandulát apróra vágjuk vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk. Húsát feldaraboljuk vagy durvára lereszeljük, megszórjuk cukorral, és sű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk