Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
- 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 1 csipet só
- 120 g kristálycukor
- 100 g búzaliszt (BL55)
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor - holland
- 7 g sütőpor

A töltelékhez:
- 20 g pudingpor (vaníliás)
- 150 ml 2,8%-os tej
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál kakaópor - holland
- 1 db banán (meghámozva)

A csokimázhoz:
- 100 g étcsokoládé (60%-os)
- 50 g vaj

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.

A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete 20x30 cm és 5 cm magas. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni.

Az elkészült piskótalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. Egy másik, tiszta sütőpapírba, vagy nedves konyharuhába csomagolva a keskenyebb oldaláról indulva feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nekem erre a célra a sütőpapír vált be a legjobban.

A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.

A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.

A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.

A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.

Óvatosan feltekerjük.

A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.

Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk az elkészült elefánt könnycseppet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Diós-mákos beigli
Diós-mákos beigli

Mák töltelék készítése A cukorból 1dl vízzel szirupot főzünk, ezt ízesítjük fahéjjal citrommal. beletesszük a darált mákot és sűrű tölteléket készítünk. Hozzáadjuk a többi belev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Méteres kalács
Méteres kalács

Krém készítés 2 cs. puncs ízű pudingot 6 dl tejjel 8 ek, cukorral sűrű krémet főzünk. Majd 25 dkg margarint kihabosítunk és hozzá adjuk a kihűlt krémhez. Ízesítjük még 1rum aro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
Najlepšie veterníky
Najlepšie veterníky

Cesto, vodu s palmarinom nechame zovriet a do toho zavarime muku. Miesame asi tak 3 min, nech sa cesto odliepa od hrnca, potom ho treba nechat vychladnut a do vychladnuteho vmiesav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Lekváros linzer rizslisztből
Lekváros linzer rizslisztből

A lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem és kézzel összegyúrtam majd negyed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk