menu

Családireceptkönyv.hu

Elefántkönnycsepp


Írta:

Elk. idő: 100 perc
Adag: 10 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A piskótához:
- 3 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
- 1 csipet só
- 120 g kristálycukor
- 100 g búzaliszt (BL55)
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál kakaópor - holland
- 7 g sütőpor

A töltelékhez:
- 20 g pudingpor (vaníliás)
- 150 ml 2,8%-os tej
- 100 g vaj
- 100 g porcukor
- 1 evőkanál kakaópor - holland
- 1 db banán (meghámozva)

A csokimázhoz:
- 100 g étcsokoládé (60%-os)
- 50 g vaj

Elkészítés:


A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával.

A tojássárgákat, és a cukrot habosra keverjük.

A cukros sárgájához hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a vizet és a sütőport, majd alaposan kikeverjük.

A masszába forgatjuk a tojásfehérje habot, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. A tepsi mérete 20x30 cm és 5 cm magas. 180 C fokos sütőben 20 percig sütjük. A sütés ideje és hőfoka sütőfüggő, érdemes időnként ellenőrizni.

Az elkészült piskótalapról eltávolítjuk a sütőpapírt. Egy másik, tiszta sütőpapírba, vagy nedves konyharuhába csomagolva a keskenyebb oldaláról indulva feltekerjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Nekem erre a célra a sütőpapír vált be a legjobban.

A krémhez összefőzzük a pudingport és a tejet, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Egy keverőtálba tesszük a puha vajat, a porcukrot és a vanília pudingot, majd alaposan kihabosítjuk.

A kihűlt piskótalapot kiterítjük, majd rákenjük a krém felét.

A maradék krémhez adjuk a kakaóport, alaposan összekeverjük, majd rásimítjuk a fehér krémre.

A banánt a piskóta méretére vágjuk, a keskenyebb oldal szélére helyezzük.

Óvatosan feltekerjük.

A csokimázhoz vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal. Kicsit hagyjuk hűlni, majd óvatosan bevonjuk vele a rácsra helyezett piskótatekercset. Pár órára hűtőbe tesszük a süteményt.

Ujjnyi vastag szeletekre vágva tálaljuk az elkészült elefánt könnycseppet.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Túrós-meggyes (gm)
Túrós-meggyes (gm)

A tepsit vastagon kikenem vajjal, rászorom a liszt+sütőporos keverék kb kicsit kevesebb mint felét. Erre jön a túró, majd a vaníliás cukor. Meggyel megszórom bőven majd a fahéjas...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Kókuszos csiga
Kókuszos csiga

A lisztet ,élesztőt, margarinnal, és tejföllel, egy csipet sóval és a tojássárgájával összedolgozom. Egy fél órát pihentetem. Ezalatt a tojások fehérjét a vaníliás cukkorral és eg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gyuszi
Kukoricamálé sütemény ( saját receptem alapján )
Kukoricamálé sütemény ( saját receptem alapján )

A tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a 4 kanál vízzel. Hozzá adjuk a vajat, olajat, csipet sót, yoghurtot, vaníliát, és a liszteket a sütőporral. A végén belekavarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ischler házilag
Ischler házilag

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, a cukorral, a darált dióval, a rummal (én 1 evőkanál rumaromát tettem bele), a reszelt citromhéjjal, és a csipetnyi sóval. Ha szükséges, egy k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk