Családireceptkönyv.hu

Intelligens krémes


Írta:

Elk. idő: 1óra 30 perc
Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg kristálycukor +
15 dkg margarin +
8 db tojás +
9 ek. finomliszt +
3 csomag vaníliás cukor +
1 liter tej +

Elkészítés:


A cukrot a margarinnal habosra keverem, majd egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, kanalanként a lisztet és a vaníliás cukrot. Lassan a tejet is hozzákeverem, végül a tojások felvert habját.
Zsírozott, lisztezett tepsibe öntöm /az enyém 32x19 cm-és a magassága 6 cm//, és hideg sütőbe teszem, először 10 percig 210 fokon, majd 90 percig 120 fokon sütöm.

VILLANYSÜTŐBEN alulról a 2. sínre teszem a rácsot.
GÁZSÜTŐBEN: Hideg sütőbe tesszük, begyújtjuk a sütőt és 10 percig maximális hőfokon, ezután viszont a legkisebb fokozaton még 90 percig sütjük.
Ha a fenti méretű tepsibe teszed, ne ijedj meg, mert teljesen tele lesz, óvatosan tedd be a sütőbe. Nem fog kifolyni, ha a hőfokokat betartod. A végén a süti magassága 4,5-5 cm lesz.

Ne ijedjetek meg, ha híg valamit öntötök a tepsibe, mert szépen megsül majd, olyan lesz mint az igazi krémes és isteni finom!
A kisült tésztát ha kihűlt, tedd be hűtőbe. Ha teljesen kihűlt, csak akkor lehet szeletelni!
A végére kapunk egy három rétegre szétvált sütit, az alja ruganyos, tésztaszerű lesz, középen pudingkrémhez hasonló fincsi vaníliás krém, a tetején ha hiszitek, ha nem, piskótaszerű rész!
Fantasztikus, igen finom süti! Jó étvágyat, bátran álljatok neki a sütésének!!!!

Trükkök, tippek, praktikák:


Tartsd be a sütési fokot és az időt és sikerülni fog.

Intelligens krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Pávaszem (Levendulalány)
Pávaszem (Levendulalány)

Langyos tejben elkeverek egy kávéskanál porcukrot, belemorzsolom a friss élesztőt. A lisztet a vajjal elmorzsolom. Elkeverem benne az 1 ek porcukrot. A tojásokat kettéválasztom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anikó
522. Jóság szelet
522. Jóság szelet

tészta: 2x25x35 cm, tepsi hátoldalán sütni. 220 fok 10-12 perc. Az egyik lapot sütés előtt felkockázni. krém:meggylé,dara,cukor sűrűre főzni. A meggyet 4-be vágni és a krémhez ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Mézes krémes
Mézes krémes

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Nevenincs süti
Nevenincs süti

A tésztához a tojásfehérjét a cukorral és a vízzel habbá verjük, majd a tojássárgákat hozzáadjuk, és tovább verjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a dióval, és a habhoz könnyed...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk