menu

Családireceptkönyv.hu

Orja leves


Írta:

Elk. idő: 4 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg orja
3 répa
1 zöldség
1/2 - 1/2 zeller, karalábé
1 hagyma 3-4 gerezd fokhagyma
15 őrölt bors
1 paprika,
1 krumpli
só, ételízesítő
1mk kurkuma,
reszelt szerecsendió

Elkészítés:


A feldarabolt orját hideg vízbe feltenni, ha felforrt leönteni róla a vizet, majd újból felönteni hideg vízzel és feltenni kis lángra. A hab lesz a tetején azt levenni,só,bors bele és kb 2 óra után a zöldségféléket kell beletenni kisebb darabokra vágva. Nagyon kicsi lángon még kb 2 órát főzni. Közben lehet még ízesíteni, mehet bele a kurkuma és a reszelt szerecsendió is.
Nagyon finom, teljesen tiszta, átlátszó leves lesz a végén.
Levéve kis állás után a levét leszűrni.
Cérnametélttel tálalom.

Trükkök, tippek, praktikák:


A főtt orját tormával fogyasztjuk.

Orja leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Bableves füstölt csülökkel
Bableves füstölt csülökkel

A füstölt csülköt és a füstölt tarját érdemes kuktában elkészíteni, tehát együtt feltesszük főni 3 liter hidegvízbe. Ezalatt megtisztítjuk, feldaraboljuk a zöldségeket....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos gombaraguleves galuskával
Tárkonyos gombaraguleves galuskával

A vöröshagymát letisztítjuk, apróra felkockázzuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. A fűszerpaprikát hozzátesszük, és vizet adunk hozzá. A karajcsontot megmossuk, darabokra...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hagymakrémleves
Hagymakrémleves

A hagymákat nagyon finom, apró kockákra vágjuk. Egy lábasban felhevítjük a vajat, rádobjuk a hagymát, és szép üvegesre sütjük. Ha ez megvan, akkor megszórjuk a liszttel és össze...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilka
Zerowaste zöldség alaplé - TCM
Zerowaste zöldség alaplé - TCM

Az összes hozzávalót öntsd fel annyi tiszta hideg vízzel, ami bőven ellepi, majd tedd oda főni, és fedő alatt forrald fel. Vedd le a lángot olyan kicsire, hogy éppen csak pötyög...

Elkészítési idő: 1,6 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk