Krémhez: 20 dkg dió
1/2 dl. olaj
2 evőkanál méz
25 dkg. étcsokoládé
2,5 dl. tejszín
Pite tésztát készítünk. Kihűtjük!
A tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve bele tesszük az apróra tördelt csokoládét. Addig keverjük amíg szép, fényes bársonyos krémet kapunk.
A diót az olajat és a mézet turmixban vagy aprítógépben sima péppé keverjük és a csokoládékrémhez adjuk.
A kihűlt tésztára kenjük:
Készíthetjük linzer tésztából is. A recept kis méretű tepsire vagy pitesütő formára szól.
Fél dió gerezdekkel díszítjük, tejszínhabbal is tálalhatjuk.
Finomabb és jobban szeletelhető ha az elkészítés után pár órára a hűtőbe tesszük!
A körtéket meghámozom, félbevágom, magházát kiveszem. 1 liter vizet felforralok 4 kanál cukorral, a teafilterrel, a fahejjal, a vaniliával és félpuhára főzöm benne a körtéket, maj...
Elkészítési idő: 1 óraA palacsinta hozzávalóit egy nagy fedeles dobozba öntöm, alaposan összerázom és lezárom. Az így elkészített keverék hónapokig eltartható, bármikor kikeverem és már sütöm is. A...
Elkészítési idő: 1 óraTojásokat ketté választom, fehérjét kemény habbá verem ,sárgájához: cukor,rum+vaníliaaroma,margarin,habosra keverem,a tejből picit hozzáadva még habosabbá simábbá dolgozom,aztán me...
Elkészítési idő: