A piskótalapokhoz:
2 × 4 tojás
2 × 4 evőkanál porcukor
2 × 2 evőkanál kakaópor
2 × 2 evőkanál liszt
2 × 1/2 csomag sütőpor
A kekszes krémhez:
3 × 10 dkg étcsokoládé
1/2 rum aroma
2 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál darált keksz
A banános krémhez:
2 csomag banánízű pudingpor
2 evőkanál liszt
1 liter tej
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
A habhoz:
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
kevés zselatin
A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután ugyanígy készítünk még egy lapot, tehát összesen 2 kakaós piskótalapot kapunk.
3 tábla étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverjük az aromát, a lekvárt és a darált kekszet, majd megtöltjük vele a piskótalapokat (tészta, krém, tészta, krém).
A 2 csomag pudingot a 2 kanál liszttel együtt felfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük habosra a porcukorral. Ezután a kihűlt pudinggal összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, teszünk bele egy kis zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve), majd a habot a pudingos krémre simítjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágva tálaljuk.
1. Kakaós piskótát sütünk azzal a különbséggel, hogy a tésztába lassan étolajat is csurgatunk. 2. A még meleg piskótalapot félbevágjuk, és megöntözzük a lehűtött cukorsziruppal...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. tojások, tej, cukor --> habosra verjük 2. belemegy a sütőporos liszt 3. tepsibe öntjük, tetjén eloszlatjuk a cukros kókuszreszeléket 4. 175°-on megsütjük. 5. amint kivettük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tálba rakom gyorsan de alaposan kidolgozzuk hűtőbe rakom 1-2 órára pihenni,vagy egy éjszakára.A túrót a két fajta cukorral,pudinggal,sóval,tojássárgájával kika...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a csokoládé és az egész mandula kivételével összekeverjük. Hozzáadjuk a kihagyott anyagokat. Két részre osztjuk a masszát. Vizes kézzel 5 centi széles, 2 centi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű