A piskótalapokhoz:
2 × 4 tojás
2 × 4 evőkanál porcukor
2 × 2 evőkanál kakaópor
2 × 2 evőkanál liszt
2 × 1/2 csomag sütőpor
A kekszes krémhez:
3 × 10 dkg étcsokoládé
1/2 rum aroma
2 evőkanál sárgabaracklekvár
2 evőkanál darált keksz
A banános krémhez:
2 csomag banánízű pudingpor
2 evőkanál liszt
1 liter tej
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
A habhoz:
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
kevés zselatin
A 4 tojássárgáját kikeverjük a porcukorral. A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán összekeverjük a tojássárgás krémmel. Lazán beleforgatjuk a 2 evőkanál kakaóport, a 2 evőkanál lisztet és a fél csomag sütőport. Közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ezután ugyanígy készítünk még egy lapot, tehát összesen 2 kakaós piskótalapot kapunk.
3 tábla étcsokoládét gőz fölött felolvasztunk, belekeverjük az aromát, a lekvárt és a darált kekszet, majd megtöltjük vele a piskótalapokat (tészta, krém, tészta, krém).
A 2 csomag pudingot a 2 kanál liszttel együtt felfőzzük a tejben. A margarint kikeverjük habosra a porcukorral. Ezután a kihűlt pudinggal összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, teszünk bele egy kis zselatint (a tasakon található utasítás szerint elkészítve), majd a habot a pudingos krémre simítjuk. Hűtőben hagyjuk megdermedni, majd kockákra vágva tálaljuk.
A csokoládét tördelt össze és gőz fölött olvaszd fel. 2 tojást keverj habosra 50 g cukorral és 50 g vajjal, a sót és a vaníliás cukrot keverd hozzá. A langyosra hűtött csokoládét k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint a kétféle cukorral, a citromhéjjal és a tojássárgával jól kikeverjük. Hozzáöntjük a tejet, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet. 2. Egy kb....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA mézet , a cukrot és a margarint olvadásig melegítem . Kihűtöm és belekeverem a tojásokat . 1 nagy tálba beleöntöm a lisztet , belerakom-elkeverem a szódabikarbónát és készítek e...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA diós laphoz a margarint és a porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a diót, sütőporos lisztet, végül hozzáforgatjuk a keményre vert habot. Egy kb 20*30 cm-es, sütőpapíros te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű