Kakaós tésztához:
18 dkg liszt
15 dkg kristálycukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
3 evőkanál kakaópor
1 cs sütőpor
Túrós részhez :
25 dkg túró
10 dkg kristálycukor
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
5 dkg búzadara
1 citrom héja
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzá adjuk tejet, az olajat, a kakaóport majd a sütőporral összekevert lisztet is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan keverjük bele a kakaós masszába.
A túrót keverjük össze a tojással, a kristálycukorral, a vanillincukorral, a reszelt citromhéjjal valamint a búzadarával.
Egy közepes méretű tepsibe ( tegyünk sütőpapírt) öntsük bele a masszát. Egy kávéskanál segítségével szórjuk rá „foltokban” a túrós masszát.
Előmelegített sütőben, lassú tűzön, 170 fokon, kb 30 perc alatt megsül. Tűpróbával ellenőrizzük
A morzsához először megolvasztom a vajat, majd hagyom kézmelegre hűlni. Lényeges, hogy teljesen folyékony maradjon. Egy tálban összekeverem a lisztet, a sót, a cukrot és a vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a fűszereket, a barna cukrot egy tálban összekeverjük, majd ebben morzsoljuk el a kockára vágott vajat. Hozzáöntjük a tejet és alaposan összegyúrjuk az egészet. Legalább...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 3-as fokozat). Kivajazunk, kilisztezünk, majd sütőpapírral kibélelünk egy 35x25 cm-es tepsit úgy, hogy a papír túllógjon a szélein....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk. Mikor megolvadt, hozzáadjuk a kakaóport, és teljesen elkeverjük benne, majd az egészet félretesszük. A vizet a cukorral feltesszük f...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű