Tölteni
• 2 db alma
A töltelékhez
• 60 g dió (durvára tört)
• 50 g baracklekvár
• 20 g aszalt vörösáfonya
A tetejére
• 100 g leveles tészta (kész, élesztő nélküli)
• 0.5 db tojás (kikeverve)
1. Az almákat megskalpoljuk, és kivájjuk a közepükből a magházat.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd az almákba szedjük.
2. A leveles tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk, majd akkora köröket szúrunk belőle pogácsaszaggatóval, amekkora az almák vágott felületének az átmérője.
3. Rátesszük a vajastészta korongokat az almák vágott felületére, majd X alakot vágunk a közepükbe egy hegyes késsel, hogy a gőz távozni tudjon sütés közben.
4. Kikevert tojással megkenjük a tésztakorongok felületét.
190 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 40-45 perc alatt készre sütjük.
5. Akkor jó, amikor az almák tetején lévő vajastészta szép aranybarnára sült.
Forrón, késsel-villával tálaljuk az elkészült töltött sült almákat.
1 Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket. 2 A tejes részhez a tejet eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése: Először a krémet készítjük el, hogy jól lehűljön és megdermedjen. A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket és b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst fetten wir unsere Förmchen für die Schillerlocken ein wenig mit Öl ein, damit sie sich später wieder gut lösen. Währenddessen heizen wir unseren Backofen auf 190° Ober-Unte...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát a szokásos módons ós vízben megfőzzük, majd meleg vízzel leöblítjük és 2 dkg vajra szedjük. Jól összekeverjük. Közben a tojássárgákat a tejföllel, a cukorral és kevés sóv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű