menu

Családireceptkönyv.hu

Kakaós csiga- villámgyors


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: kb. 14 csiga
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: (ebből a mennyiségből kb. 14 közepes méretű csiga lesz)
- 25 dkg túró
- 25 dkg sima liszt
- fél dl tej
- 5 evőkanál olaj
- 10 dkg porcukor
- csipet só
- fél csomag sütőpor

Töltelékhez:
- kb. 1 evőkanál olvasztott vaj vagy olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 4 evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál kakaópor (cukrozatlan)

Elkészítés:


Elkészítés:
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3.Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát téglalap alakúra (kb. 5 mm vastagra) és az olvasztott vajjal (vagy olajjal) egyenletesen lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha > inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad.

Trükkök, tippek, praktikák:


ízlésünk szerint más töltelékkel is készíthetjük.
további receptek: gabicsek.blogspot.hu

Kakaós csiga- villámgyors

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Fakanalas süti
Fakanalas süti

A tojásokat habosra keverjük a cukorral , majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és a tejet, végül a többi hozzávalót is hozzákeverjük. Beleöntjük a tésztát egy sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csuri
Tizenöt perces smarni bögrésen
Tizenöt perces smarni bögrésen

1. A tejet felforrósítjuk. 2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. 3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. 4. A toj...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Diós búrkifli
Diós búrkifli

Olvaszd ki a leveles tésztát szobahőmérsékleten, majd lisztezett, sík felületen nyújtsd téglalap alakúra. A tojásokat válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, közben fokozatos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Császármorzsa
Császármorzsa

Alapanyagok összekeverése A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígítjuk, míg önthető masszát nem kapunk. Állni hagyjuk min. 10 pe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk