Külső réteghez...
50 dkg tisztított burgonya
1 ek vaj
só
őrölt fehér bors
frissen reszelt szerecsen dió
töltelék...
4 szelet főtt sonka
1 szál angol zeller
1 pritamin paprika
3db szép zöld kel levél
szóráshoz...
szezám mag és lenmag
Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd langyosra hűtjük.
A kel leveleket és a zellerszálat forró vízgőz felett megpároljuk.
Frissen tartó fóliából egy nagyobb darabot vágunk és ezen kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk a burgonya pürét, majd hosszanti felébe a kel leveleket terítjük, ezt sonka szeletekkel fedjük, vékony csíkokra vágott zeller és pritamin paprika kerül még rá. A feltekeréshez én egy bambusz alátétet hívtam segítségül, amivel jó szorosan a fóliával együtt tekertem "sushit" ! Pár órára hűtőbe tesszük , majd szezám-és lenmag keverékkel megszórjuk, recés késsel karikákra szeljük, lehűtve kínáljuk. Balzsamos ecetbe vagy szója szószba is mártogathatjuk, a gyerekek nálam rántott husi mellé fogyasztották köretként.
Legközelebb a tölteléket kiegészítem még sajttal, és többféle zöldséget is bevetek majd ...
Egy közepes méretű friss káposztát fel kell vágni, ha van kéznél egy robotgép, jó apróra is össze lehet dolgozni, egy megtisztított sárgarépa is mehet bele, így máris kész az alap....
Elkészítési idő: előző nap este Nehézség: Nehéz1. A krumplit meghámozzuk és kockára vágva, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük. 2. Közben forró olajon az apróra vágott hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a friss petrezselyemzö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa liszt, só, tojássárgája, tej-ből keverünk egy hígabb nokedlitésztát. A kifliket hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük (karikára) Hozzáadjuk a nokedlihez. A tojás fehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű