menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonya "Sushi"


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Külső réteghez...

50 dkg tisztított burgonya
1 ek vaj

őrölt fehér bors
frissen reszelt szerecsen dió

töltelék...

4 szelet főtt sonka
1 szál angol zeller
1 pritamin paprika
3db szép zöld kel levél

szóráshoz...

szezám mag és lenmag

Elkészítés:


Burgonyákat sós vízben puhára főzzük, levét leöntjük,1-2 evőkanálnyi vajat hozzá adva, krumplinyomóval krémes állagúra törjük. Ízlésünk szerint sózzuk-borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd langyosra hűtjük.
A kel leveleket és a zellerszálat forró vízgőz felett megpároljuk.
Frissen tartó fóliából egy nagyobb darabot vágunk és ezen kézzel egyenletesen szétnyomkodjuk a burgonya pürét, majd hosszanti felébe a kel leveleket terítjük, ezt sonka szeletekkel fedjük, vékony csíkokra vágott zeller és pritamin paprika kerül még rá. A feltekeréshez én egy bambusz alátétet hívtam segítségül, amivel jó szorosan a fóliával együtt tekertem "sushit" ! Pár órára hűtőbe tesszük , majd szezám-és lenmag keverékkel megszórjuk, recés késsel karikákra szeljük, lehűtve kínáljuk. Balzsamos ecetbe vagy szója szószba is mártogathatjuk, a gyerekek nálam rántott husi mellé fogyasztották köretként.
Legközelebb a tölteléket kiegészítem még sajttal, és többféle zöldséget is bevetek majd ...

Burgonya "Sushi"

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bab
Sült zöldségek
Sült zöldségek

Kockázd fel a zöldséget, majd nagyon kicsi olajjal, 180°C-n süsd meg.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nóra
Zöldséges Rizs
Zöldséges Rizs

A rizst átválogatjuk, többször váltott hideg vízben alaposan megmossuk, átöblítjük, majd egy szűrőbe tesszük, és jól lecsepegtetjük. Magas falú serpenyőben az olajon elkezdjük pir...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Tünde
Sütőben sült vajas- fűszeres burgonya
Sütőben sült vajas- fűszeres burgonya

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át. Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Királyné sajtos-tojásos burgonyája
Királyné sajtos-tojásos burgonyája

A burgonyákat meghámozzuk, karikákra vágjuk. Enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük a levét. Rászórjuk a maréknyi lisztet, a felvert tojást megsózzuk, ráöntjük a burgonyára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk