Családireceptkönyv.hu

Gombapaprikás kapros-túrós galuskával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg csiperkegomba
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál ráma Rama margarin
1 kiskanál pirospaprika
fél pohár tejföl
1 kiskanál ételízesítő
1 kiskanál só
fél csokor petrezselyemzöld

Galuskához:

25 dkg túró
2 db tojás
15 dkg liszt
1 kiskanál ételízesítő
1 kiskanál só
1 csokor aprított kapor
5 dkg ráma vaj

Elkészítés:


A gombából ízlés szerint pörköltet készítünk, majd tejföllel behabarjuk.

A galuskához a túrót kikeverjük a tojással, liszttel, sóval, delikáttal, fél csokor kaporral. Kemény nokedli tésztát kapjunk. Forrásban lévő vízbe nokedli szaggatón kiszaggatjuk. Ha megfőtt lecsepegtetjük. Közben a rámán a megmaradt fél csokor kaprot ízlés szerinti sóval kicsit megdinszteljük, és a kifőtt galuskával összekeverjük. A gombapaprikással kínáljuk.
Aki az ételt elkészíti, megkóstolja,az ízhatások teljesen elvarázsolják.

Gombapaprikás kapros-túrós galuskával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Farsangi szalagos fánk
Farsangi szalagos fánk

Kevés langyos tejjel, a liszttel, a cukorral és élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral, és a vaníliás cukorral a tojás sárgákat habosra keverjük, hozzá öntjük a tej...

Elkészítési idő: 1óra 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Topogó
Topogó

1. Paprikás krumplit készítünk jó bő lére eresztve. 2. Amikor a krumpli majdnem puha, belefőzzük a debrecenit, a kolbászt és a tésztát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
DÖDÖLLE.....nagyi receptje
DÖDÖLLE.....nagyi receptje

a krumplit megpucolom kockára vágom és sós vízben felteszem főni ...mikor puha csak annyi levet hagyok rajta ,hogy ép ellepje és összetöröm a krumplit benne....annyi lisztet teszek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pirított gombóc aludttejjel
Pirított gombóc aludttejjel

A pirított gombócot régen a krumplisgombóc maradékából, másnap reggelire készítették. A gombócokat apró kockákra vágták, és forró zsírban kb. 10 perc alatt színesre pirították. Tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk