Hozzávalók:
40 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál olaj
annyi langyos víz, hogy összeálljon a tészta
A lisztet az élesztővel összemorzsoljuk, beletesszük a sót, a cukrot, az olaj, és vízzel összedolgozzuk.
Kihúzzuk a tésztát, egy nagy méretű tepsit liszttel meghintünk. A tésztát beletesszük, tetszés szerint teszünk rá feltétet (paradicsom szósz, sonka, szalámi, sajt).
Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Az élesztőt NEM kell tejben felfuttatni! Ha sütés előtt fél vagy egy órát pihentetjük a tésztát, még finomabb lesz!
Az összes összetevőt mérjük ki egy üstbe úgy, hogy az élesztő ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Majd gyúrjuk teljesen simára a tésztát. Ezután 30 percig pihentessük a tésztát. Mí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Fogunk egy jénait, és beleteszünk két palacsintát. 2. Erre tesszük a felkarikázott tojást és kolbászt. 3. Vegetát hintünk rájuk, majd újabb két palacsintát rakunk rá....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral, a sóval, és a fűszerrel elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a kefirt, majd hozzáöntjük a vizet, és összeállítjuk a tésztánkat. Kis darabokat vágunk belőle,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLobogó,sós vízben a szokásos módon kifőzzük a tésztát.Egy kiolajozott tepsibe,vagy hőálló tálba rakjuk a tészta harmadát.Megkenjük a lekvár felével.Újból tészta kerül rá,majd lekvá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű