500 g fodros nagy kocka
200 g szilva lekvár
Só,olaj
darált dió,porcukor a szóráshoz.
A tésztának felrakjuk a vizet forrni rakunk bele sót,ha forr kifőzzük a tésztánkat leszűrjük szilvalekvárral összekeverjük,pici olajjal és jénaiba rakjuk kicsit átsüssük.Porcukorral,darált dióval szórjuk.
Egy keverőtálban langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt és fokozatosan belekeverjük a sóval elkevert lisztet és az olajat Ha egy kicsit összeállt a tészta, alaposan kidagasztjuk:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a sütőporral és túróval, fűszerrel kikeverjük, fehérjét kemény habbá, összekever és kis tárcsákat formázva sütőpapíron.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 - A tésztát enyhén sós, olajos vízben kb. 9 perc alatt készre főzzük, majd leszűrjük, átmossuk. 2 - Az olíva olajat felhevítjük, közben a bacont felcsíkozzuk. 3 A felhevített...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA túrót villával törjük át, keverjük el a búzadarával, a citromhéjjal, csipet sóval, és 2 tojássárgájával. Pihentessük egy órát, hogy a dara jól megszívja magát. A 2 tojásfehérjét...
Elkészítési idő: 1 óra + pihenté Nehézség: Könnyű