menu

Családireceptkönyv.hu

Zserbó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta

60 dkg liszt
30 dkg vaj
40 dkg cukor
1 dl tej
2 dkg élesztő
1 kk szódabikarbóna
1/2 dl rum

Töltelék
40 dkg dió (dejó)
40 dkg sárgabarack lekvár

tetejére

tortabevonó

Elkészítés:


A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzáadok 10 dkg cukrot, a tejben felfuttatott élesztőt, a két tojás sárgáját, a szódabikarbónát és a rumot, Jól összegyúrom.

a diót ledarálom, hozzákeverem a többi cukrot.

A kidolgozott tésztát 3 részre osztom, és 2 mm vastagságú kinyújtom.
vékonyan kivajazott sütőlapra teszem, meg kenem a lekvár felével. ráteszem a dió felét. Ezután ráteszem a másik lapot, meg kenem a maradék lekvárral és ráteszem a diót., majd beborítom a 3. lappal, meg szurkálom villával a tetejét,
Pihentetem, utána kis lángon kb 40-50 percig sütöm.

A kihűlt tésztát bevonom a felolvasztott torta bevonóval.



Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos tekercs
Kókuszos tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tímea
Tejszínes görög gyümölcsleves
Tejszínes görög gyümölcsleves

A gyümölcsöket felszeleteljük, majd egy tálba öntjük. Hozzáadjuk a baracklét majd a fél liter tejszínt. A citrom felét vékony karikákra vágjuk, és szintén belerakjuk a levesbe. A c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar puszedli,csodás és finom
puszedli,csodás és finom

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli túrós tésztából
Bejgli túrós tésztából

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk