25 dkg körte
15 dkg ricotta
1,5 dl tejszín
2 db tojás
csipet só
cukor
20g vaj
50g liszt
1db citromlé
keksz
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, majd kevés vajjal és citromlével fedő alatt puhára főzzük. Ha kell édesíthetjük cukorral, ezután botmixerrel pürésítjük.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel, majd ezt összeturmixoljuk a ricottával, tejszínnel, tojással, ízlés szerinti cukorral, csipet sóval (fontos, hogy kicsit híg állaga legyen, de ne túl leveses, ha úgy ítéljük túl híg lett adjunk még hozzá ricottát) majd sütőformába öntjük és 140C-on sütjük 1-1.5 órán át.
A vajat a cukorral gépi habverővel felhabosítom. Itt ne spóroljuk az idővel, mert ettől lesz finom puha a tésztája. Amikor már szép habos, hozzákeverem a tojásokat és ezzel is fel...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű180 fokra előmelegítjük a sütőt. Habosra verjük ( ez kb. 4-5 perc) a tojásokat az eritrittel, majd belekeverjük a darált diót,sót,rumot is. Egy tálkába tesszük a vajat és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat kockákra vágva, sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomóval áttörjük és hagyjuk kihűlni. 2. Hozzágyúrjuk a lisztet, a búzadarát, a zsírt, a sót és a tojást. Össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat egy edénybe tesszük, és alacsony lángon felolvasztjuk. Egy tálban elkeverjük a tojást a cukorral, majd fokozatosan belekeverjük a felolvadt vajba. Addig főzzük, amíg a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű