25 dkg körte
15 dkg ricotta
1,5 dl tejszín
2 db tojás
csipet só
cukor
20g vaj
50g liszt
1db citromlé
keksz
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, majd kevés vajjal és citromlével fedő alatt puhára főzzük. Ha kell édesíthetjük cukorral, ezután botmixerrel pürésítjük.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel, majd ezt összeturmixoljuk a ricottával, tejszínnel, tojással, ízlés szerinti cukorral, csipet sóval (fontos, hogy kicsit híg állaga legyen, de ne túl leveses, ha úgy ítéljük túl híg lett adjunk még hozzá ricottát) majd sütőformába öntjük és 140C-on sütjük 1-1.5 órán át.
Lekvár A szilvát kimagozzuk, daraboljuk, az almát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A gyümölcsöt az eritrittel lábasba tesszük, és lassú tűzön addig főzzük, amíg a szilvahéjból ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojásokat egy tálba ütöttem, hozzáadtam a cukot majd kézi robotgép haberőjével pár perc alatt szép vilásos sárgára, jó habosra kevertem..Hozzáadtam a rizslisztet, bel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű