25 dkg körte
15 dkg ricotta
1,5 dl tejszín
2 db tojás
csipet só
cukor
20g vaj
50g liszt
1db citromlé
keksz
A körtét meghámozzuk, felszeleteljük, majd kevés vajjal és citromlével fedő alatt puhára főzzük. Ha kell édesíthetjük cukorral, ezután botmixerrel pürésítjük.
A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel, majd ezt összeturmixoljuk a ricottával, tejszínnel, tojással, ízlés szerinti cukorral, csipet sóval (fontos, hogy kicsit híg állaga legyen, de ne túl leveses, ha úgy ítéljük túl híg lett adjunk még hozzá ricottát) majd sütőformába öntjük és 140C-on sütjük 1-1.5 órán át.
A tésztához valókat a szárazanyagok kivételével összekeverem és gőz felett 15 percig főzöm. Még forrón összekeverem a szárazanyagokkal és még melegen 4 lapot nyújtok belőle, amit a...
Elkészítési idő:Egy vastag aljú serpenyőbe helyezzük a csokoládét (ha rúd, akkor törjük darabokra, minél kisebb, annál gyorsabban olvad). Ezután hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és mindent...
Elkészítési idő:. : almát hámozok, nagy lukú reszelőn reszelem, citromlével, fahéjjal főzöm. Amikor kész, adok hozzá porcukrot, vaníliás cukrot, ki hűtöm. Gyúrok hozzá reszelt kekszet, gombócoka...
Elkészítési idő: