menu

Családireceptkönyv.hu

Dagasztás nélküli kenyér


Írta:

Elk. idő: 8 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
3,5 dl langyos víz
7 g (1 csomag) instant élesztő
1 teáskanál himalája só
1 kanál sikér
1 kanál bambuszrost

Elkészítés:


A szénhidrátcsökkentett lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és az élesztővel. A lisztes keverékbe fakanállal belekeverjük a langyos vizet és egynemű tésztává összekeverjük (csak annyira, hogy sehol ne maradjon nyers lisztes rész).
A tálat folpackkal letakarva a konyhapulton hagyjuk 9-12 órára (vagyis akár egy egész éjszakára vagy egész napra).
Sütés előtt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy fedeles jénait kibélelünk sütőpapírral és a fedele nélkül berakjuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
Amíg a jénai átmelegszik, a szénhidrátcsökkentett kenyér tésztát kevés liszttel (kb. 2 dkg) átgyúrjuk és kenyér alakúra formázzuk (nem kell sokáig gyúrni, csak épp, hogy formás legyen).
A megformázott szénhidrátcsökkentett kenyeret beletesszük az előmelegített jénaiba és a tetejét rárakjuk.
200 fokon kb. 45 percig sütjük fedő alatt.
45 perc után levesszük a fedőt és ha nem pirult meg eléggé, további 10-15 percig sütjük, amíg megbarnul a kenyér teteje.
Ha kész, kivesszük a kenyeret a sütőből, majd vizes ecsettel átkenjük (röstellem, de én ezt elfelejtettem) a tetejét és rácson hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr kenyér:
178 kcal,
18 g ch,
13 g fehérje,
3 g zsír.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Amerikai kenyér
Amerikai kenyér

A hozzávalókat egy nagyobb tálban összekeverjük, 2 perc alatt átgyúrjuk, folpackkal lezárjuk a tálat, és 2 óra hosszat szobahőmérsékleten tartjuk. Ezután hideg helyre tesszük (én a...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér alap recept(Bagetthez,kiflihez,zsemléhez)
Kenyér alap recept(Bagetthez,kiflihez,zsemléhez)

Az élesztőt belemorzsolom a vízbe, majd hozzáadom az olajat. A liszteket átszitálom, és beledolgozom az olajos-vizes keverékbe, majd a legvégén adom hozzá a sót. Puha és rugalmas t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Diána
Kenyér- Lukács Dani féle
Kenyér- Lukács Dani féle

1. Előmelegítem a sütőt 50 fokra, és elkeverem az útifűmaghéjat a langyos vízzel. 5-10 percre állni hagyom, közben néha megkeverem. (Minél tovább áll, annál jobban összeáll, az a j...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi fehérkenyér
Házi fehérkenyér

A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetővel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk