menu

Családireceptkönyv.hu

Dagasztás nélküli kenyér


Írta:

Elk. idő: 8 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg Dia Wellness -50 % szénhidrátcsökkentett liszt + 2 dkg a szóráshoz
3,5 dl langyos víz
7 g (1 csomag) instant élesztő
1 teáskanál himalája só
1 kanál sikér
1 kanál bambuszrost

Elkészítés:


A szénhidrátcsökkentett lisztet egy tálban elkeverjük a sóval és az élesztővel. A lisztes keverékbe fakanállal belekeverjük a langyos vizet és egynemű tésztává összekeverjük (csak annyira, hogy sehol ne maradjon nyers lisztes rész).
A tálat folpackkal letakarva a konyhapulton hagyjuk 9-12 órára (vagyis akár egy egész éjszakára vagy egész napra).
Sütés előtt a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy fedeles jénait kibélelünk sütőpapírral és a fedele nélkül berakjuk a sütőbe, hogy átmelegedjen.
Amíg a jénai átmelegszik, a szénhidrátcsökkentett kenyér tésztát kevés liszttel (kb. 2 dkg) átgyúrjuk és kenyér alakúra formázzuk (nem kell sokáig gyúrni, csak épp, hogy formás legyen).
A megformázott szénhidrátcsökkentett kenyeret beletesszük az előmelegített jénaiba és a tetejét rárakjuk.
200 fokon kb. 45 percig sütjük fedő alatt.
45 perc után levesszük a fedőt és ha nem pirult meg eléggé, további 10-15 percig sütjük, amíg megbarnul a kenyér teteje.
Ha kész, kivesszük a kenyeret a sütőből, majd vizes ecsettel átkenjük (röstellem, de én ezt elfelejtettem) a tetejét és rácson hagyjuk kihűlni.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr kenyér:
178 kcal,
18 g ch,
13 g fehérje,
3 g zsír.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Baconös formakenyér kenyérsütőgépben sütve
Baconös formakenyér kenyérsütőgépben sütve

A kockázott bacont és a kockára vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk és leszűrjük. A hozzávalókat a kenyérsütőgépbe tesszük. A többit a gépre bízzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hagymás kenyér
Hagymás kenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: SayenFreya
Zsemle és kifli egy tésztából!!!
Zsemle és kifli egy tésztából!!!

Mindent a dagasztóba rakok, én úgy kezdem alulra mindig a só erre a liszt majd a többi hozzávaló. alaposan kidagasztottam, majd 40 percig hagytam kelni, ekkor feldaraboltam, én mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér hagymás
Gyökérkenyér hagymás

Mondjuk este 10 órakor érdemes bekészíteni a kovászt. Ez attól függ, hogy milyen korán tudunk, vagy akarunk reggel a kenyérsütéshez hozzákezdeni. A kelesztéshez 10-11 óra szükséges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk