200 g kovász
3 - 3,5 dl víz
500 g liszt
2 tk só
2 ek burgonyapehely /1 főtt / elhagyható
A kovászt kikeverni langyos vízzel /ha nem süllyed le, úszik jó/.
Hozzá liszt,burgonyapehely ,összekeverni,hogy a liszt nedves legyen.30 - 60 perc kelesztés. Hozzáadni sót és dagasztani. Olajos tálba tenni és duplára keleszteni.
Hajtogatni 30 - 40 percenként, 2 - 4 x. melegbe gyorsabban kel.
Mind a 4 oldalt a tetejére hajtani,megfordítani,hogy a széle alul legyen. Az utolsó hajtogatás után is pihentetni. Formázni.
Lisztezett konyharuhába tenni és pihentetni, 1 - 3 óra,figyelni kell.
Ujjal benyomni ,ha szép lassan jön vissza jó.
Jénaiban sütjük,az edényt is spriccelni. 220 fok kb 50 perc.
Vasedényben sütésnél az edényt felmelegíteni, beleborítani a megkelt kenyeret.220 fok 50 perc.
Tepsiben sütésnél tepsiit is melegíteni és vizes edényt betenni.
230 fok 15 perc, majd 200 fok 20 - 25 perc,vizes edény ki, és még 5 - 10 perc míg szép színt kap.
Spiccelni,ha lisztes nem.
1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő:Az anyagokat összekeverjük,dagasztjuk,kelesztjük. Átgyúrjuk,formázzuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük,tetejét bevágjuk.Kb.40 percig kelesztjük Tojásfehérjével megkenjük,tökmagot te...
Elkészítési idő:00 C fokra beállítom légkeverésre a sütőt, vízzel teli edényt teszek bele. Felütöm a tojásokat, belekeverem a mandulalisztet, vizet, utána a lenmagpelyhet, utána a kókuszlisztet,...
Elkészítési idő:Így is lehet.... Ha nincs kovász, akkor az előtésztához 8 gramm élesztőt teszek! - Reggel 9-kor gondoltam egyet és kivettem a hűtőben csücsülő kovászomból egy jókora kanálnyit....
Elkészítési idő: 10 óra