menu

Családireceptkönyv.hu

321. Kovászos kenyér - alaprecept


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g kovász
3 - 3,5 dl víz
500 g liszt
2 tk só
2 ek burgonyapehely /1 főtt / elhagyható

Elkészítés:


A kovászt kikeverni langyos vízzel /ha nem süllyed le, úszik jó/.
Hozzá liszt,burgonyapehely ,összekeverni,hogy a liszt nedves legyen.30 - 60 perc kelesztés. Hozzáadni sót és dagasztani. Olajos tálba tenni és duplára keleszteni.
Hajtogatni 30 - 40 percenként, 2 - 4 x. melegbe gyorsabban kel.
Mind a 4 oldalt a tetejére hajtani,megfordítani,hogy a széle alul legyen. Az utolsó hajtogatás után is pihentetni. Formázni.
Lisztezett konyharuhába tenni és pihentetni, 1 - 3 óra,figyelni kell.
Ujjal benyomni ,ha szép lassan jön vissza jó.
Jénaiban sütjük,az edényt is spriccelni. 220 fok kb 50 perc.
Vasedényben sütésnél az edényt felmelegíteni, beleborítani a megkelt kenyeret.220 fok 50 perc.
Tepsiben sütésnél tepsiit is melegíteni és vizes edényt betenni.
230 fok 15 perc, majd 200 fok 20 - 25 perc,vizes edény ki, és még 5 - 10 perc míg szép színt kap.
Spiccelni,ha lisztes nem.

321. Kovászos kenyér - alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Török lepénykenyér
Török lepénykenyér

Az élesztőt a cukorral a langyos vízben feloldjuk. Hozzáadjuk a lisztet, és összegyúrjuk. Majd beletesszük az olajat, jogurtot és sót, és sima tésztává dolgozzuk. Meleg helyen 1 ór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kovász készítése
Kovász készítése

1. szakasz Hozzávalók 3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt vagy rozsliszt 3 evőkanál kb. 40°C-os víz Elkeverjük a vizet a liszttel, és 20-22°C-on, letakarva 1-2 napig állni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Burgonyás kenyér
Burgonyás kenyér

1. Az alapanyagokat összegyúrom, úgy hogy egy kicsit lágy maradjon (de azért ne legyen ragacsos), ha kell egy kis langyos vizet öntök hozzá, ha kevés a lisztgyúrás közben lisztezem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Ciabatta
Ciabatta

A 20 dkg lisztet összekeverem 2 dl vízzel, 5 g élesztővel, majd 12 órán át (egy éjszaka) szobahőmérsékletlen hagyom. Az állás után hozzáteszek 30 dkg lisztet, 1 dkg élesztőt, kb....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk