Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

179. Kovászos kenyér - alaprecept


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g kovász
3 - 3,5 dl víz
500 g liszt
2 tk só
2 ek burgonyapehely /1 főtt / elhagyható

Elkészítés:


A kovászt kikeverni langyos vízzel /ha nem süllyed le, úszik jó/.
Hozzá liszt,burgonyapehely ,összekeverni,hogy a liszt nedves legyen.30 - 60 perc kelesztés. Hozzáadni sót és dagasztani. Olajos tálba tenni és duplára keleszteni.
Hajtogatni 30 - 40 percenként, 2 - 4 x. melegbe gyorsabban kel.
Mind a 4 oldalt a tetejére hajtani,megfordítani,hogy a széle alul legyen. Az utolsó hajtogatás után is pihentetni. Formázni.
Lisztezett konyharuhába tenni és pihentetni, 1 - 3 óra,figyelni kell.
Ujjal benyomni ,ha szép lassan jön vissza jó.
Jénaiban sütjük,az edényt is spriccelni. 220 fok kb 50 perc.
Vasedényben sütésnél az edényt felmelegíteni, beleborítani a megkelt kenyeret.220 fok 50 perc.
Tepsiben sütésnél tepsiit is melegíteni és vizes edényt betenni.
230 fok 15 perc, majd 200 fok 20 - 25 perc,vizes edény ki, és még 5 - 10 perc míg szép színt kap.
Spiccelni,ha lisztes nem.

179. Kovászos kenyér - alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Francia parasztkenyér
Francia parasztkenyér

450 g Bl 80-as kenyérliszt 50 g tk búzaliszt 380 g langyos víz 40 g natúr joghurt 100 g madre kovász 16 g só. Vízben feloldottam a kovászt, hozzá tettem a joghurtot, liszteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
46.Finom puha kalács-kenyér
46.Finom puha kalács-kenyér

Tegyük az átszitált lisztet a robotgép táljába majd adjuk hozzá a cukrot, a sót és az élesztőt. Keverjük össze a száraz alapanyagokat. Ha ezzel elkészültünk öntsünk hozzá langyos v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldbanán liszt recept(paleo)
Zöldbanán liszt recept(paleo)

A száraz összetevőket keverd össze, majd öntsd rá a vizet. Jó alaposan dolgozd össze. Amikor már jól állaga van, formázz zsemléket belőle. A tetejére szórhatsz magvakat. Közben...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lepénykenyér (Limara)
Lepénykenyér (Limara)

A hozzávalókból bedagasztom a kenyértésztát. Lehet géppel, vagy akár kézzel is. Pizzatészta keménységűnek kell lennie. Letakarom és kb. 30 percig pihenni hagyom. Ezután 6-8 darabba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk