menu

Családireceptkönyv.hu

69. Kovászos kenyér - alaprecept


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


200 g kovász
3 - 3,5 dl víz
500 g liszt
2 tk só
2 ek burgonyapehely /1 főtt / elhagyható

Elkészítés:


A kovászt kikeverni langyos vízzel /ha nem süllyed le, úszik jó/.
Hozzá liszt,burgonyapehely ,összekeverni,hogy a liszt nedves legyen.30 - 60 perc kelesztés. Hozzáadni sót és dagasztani. Olajos tálba tenni és duplára keleszteni.
Hajtogatni 30 - 40 percenként, 2 - 4 x. melegbe gyorsabban kel.
Mind a 4 oldalt a tetejére hajtani,megfordítani,hogy a széle alul legyen. Az utolsó hajtogatás után is pihentetni. Formázni.
Lisztezett konyharuhába tenni és pihentetni, 1 - 3 óra,figyelni kell.
Ujjal benyomni ,ha szép lassan jön vissza jó.
Jénaiban sütjük,az edényt is spriccelni. 220 fok kb 50 perc.
Vasedényben sütésnél az edényt felmelegíteni, beleborítani a megkelt kenyeret.220 fok 50 perc.
Tepsiben sütésnél tepsiit is melegíteni és vizes edényt betenni.
230 fok 15 perc, majd 200 fok 20 - 25 perc,vizes edény ki, és még 5 - 10 perc míg szép színt kap.
Spiccelni,ha lisztes nem.

69. Kovászos kenyér - alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kovász készítése
Kovász készítése

1. szakasz Hozzávalók 3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt vagy rozsliszt 3 evőkanál kb. 40°C-os víz Elkeverjük a vizet a liszttel, és 20-22°C-on, letakarva 1-2 napig állni hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Babkenyér
Babkenyér

A lilahagymát megtisztítom, felaprítom, és a többi hozzávalóval együtt robot-, turmix- vagy aprító gépbe teszem. Addig dolgoztatom a gépet, míg sűrű masszává válik a matéria. Nem b...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
73. Kenyér,zsemle,kifli
73. Kenyér,zsemle,kifli

Bedagasztom, duplájára kelesztem, két cipóra osztom, kelesztem kb 20 percet, megformázom a kenyérkét, kelesztem míg a sütő felmelegszik 230 fokra, bevágom, lepermetezem vízzel, vas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ágnes
Kenyér
Kenyér

Langyos vízben felfuttatom az élesztőt,hozzáadom a kimért liszthez. Hozzáteszem a sót,olajat és kidagasztom. 1 óra kelesztés után ,formázom,jénaiba rakom,ismét kelesztem 20 percig,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk