20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
5 dkg búzasikér
2,5 dkg friss élesztő
1 dkg só +1 tojás a tésztába+1 tojás a kenéshez
80 gr szobahőmérsékletű görög joghurt
30 gr kókuszolaj
1 dkg negyedannyi édesítő
3 dl langyos víz
tetejére szezámmag, lenmag
A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 7 egyforma gombócot szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percig kelesztjük,
ezután a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a magokkal és kb. 200 C-on megsütjük.
Kovász: 2 kanál anyakovász a hűtőből (lehet aktív is) 10 dkg langyos víz 15 dkg BL80 kenyérliszt Tészta: az összes kovász 65 dkg BL80 kenyérliszt 300 ml szobahőmérsékletű...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk . A többi hozzávalóval együtt jól kidolgozzuk mint egy kelt tésztát . 30 percig pihentetjük. Majd kinyujtjuk , és lekenjük a tyúk zsírral , rászórjuk az ap...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KözepesA krumplit sós vízben puhára főzni, kihűlni. Az élesztőt, a cukorral tejben felfutni. A lisztet elkever sóval,hozzá a zsír, tört krumpli,tojások,élesztő, tejföl lágy tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsölöm Hozzáadom a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozom. Hideg helyen pi...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű