menu

Családireceptkönyv.hu

Hamburger zsömle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


20 dkg -50% liszt
20 dkg ch-10 liszt
5 dkg búzasikér
2,5 dkg friss élesztő
1 dkg só +1 tojás a tésztába+1 tojás a kenéshez
80 gr szobahőmérsékletű görög joghurt
30 gr kókuszolaj
1 dkg negyedannyi édesítő
3 dl langyos víz
tetejére szezámmag, lenmag

Elkészítés:


A víz kivételével mindent a tálba teszünk, az élesztőt belemorzsoljuk, majd a langyos vizet folyamatosan hozzátesszük.Kb. fél óráig kelesztjük, majd 7 egyforma gombócot szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és letakarva még 20 percig kelesztjük,
ezután a felvert tojással lekenjük, megszórjuk a magokkal és kb. 200 C-on megsütjük.

Hamburger zsömle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Kelt rétes
Kelt rétes

Az élesztőt a langyos folyadékba (1,5 d, tej, 1,5 víz) morzsoltam, kis cukrot szórtam rá, 10 perc alatt felfutott. Lisztet átszitáltam. Hozzáadtam a sót, cukrot, amivel elkevertem...

Elkészítési idő: 2óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Sós kifli
Sós kifli

A lisztet tálba tesszük, közepébe fészket készítünk. Belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá egy deci langyos vizet, és megvárjuk, míg megkel. Adunk hozzá egy tojást, egy teáskanáln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Grillkenyér - fokhagymás háromszögek
Grillkenyér - fokhagymás háromszögek

A langyos vízben elkevertem a cukrot, majd felfutattam benne az élesztőt. Hozzáadtam a lisztet és a többi hozzávalót, majd közepesen lágy tésztát dagasztottam. Letakarva duplájára...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Tejes zsemle
Tejes zsemle

A hozzávalókat összedolgozzuk, dagasztjuk, és langyos helyen 1 órát hagyjuk kelni. Ha megkelt, kis cipókat formázunk belőle, és kivajazott tepsibe tesszük. Még 20 percet kelesztj...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk