25 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
1 dkg búzasikér
1 csomag szárított élesztő
1 dkg só
1 evőkanál olaj
2 dl tej
és 2 dl vízben főtt burgonya
A hozzávalókat a víz és tej kivételével a dagasztógépbe öntjük. A vizet összekeverjük a tejjel, meglangyosítjuk és folyamatosan a keverékhez adagoljuk. Kb. 5 percig dagasztjuk, majd egy nagy zárható tálban duplűjára kelesztjük. Ezután vagy formázzuk vagy beteszük a hűtőbe. Én másnap reggelig hűtőben hagyom, akkor 8 egyenlő részre osztom, széthúzom és letakarva pihentetem 15 percet, majd bő olajban kisütöm.
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk (a vizet lassan adagoljuk), letakarva, meleg helyen kb. 60 percig pihentetjük. A tésztát tetszőleges részre osztjuk (én 4 részre osztottam)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA banánt meghámozzuk, majd egy villával pèpesítjük. Hozzáadjuk a 2 tojást ès jól összekeverjük. Felforrósítjuk a palacsintasütőt, ès kevès kókuszolajon kis halmokba kisütjük...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: NehézA sárgaborsót beáztatni, főzni annyi vízzel míg teljesen szétfő. Turmixba tenni, a fűszerekkel együtt, lehet pici vízzel segíteni. Folpackkal bélelt edénybe tenni vagy hengerré for...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVágd a banánt karikákra, majd üsd hozzá a 2 tojást. Verd fel, nyomkodd szét, addig kevergesd, amíg egy egységes masszát nem kapsz. Egy serpenyőben hevíts fel egy kevés olajat, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű