25 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
1 dkg búzasikér
1 csomag szárított élesztő
1 dkg só
1 evőkanál olaj
2 dl tej
és 2 dl vízben főtt burgonya
A hozzávalókat a víz és tej kivételével a dagasztógépbe öntjük. A vizet összekeverjük a tejjel, meglangyosítjuk és folyamatosan a keverékhez adagoljuk. Kb. 5 percig dagasztjuk, majd egy nagy zárható tálban duplűjára kelesztjük. Ezután vagy formázzuk vagy beteszük a hűtőbe. Én másnap reggelig hűtőben hagyom, akkor 8 egyenlő részre osztom, széthúzom és letakarva pihentetem 15 percet, majd bő olajban kisütöm.
Az almát megmosom és héjával együtt apró kockákra vágom, a camembert szintén felkockázom, majd az almával, a kakukkfűvel és az olíva olajjal összekeverem. A csirkemellet sózom, meg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA zabpelyhet, kakaót és protein felöntjük forró vízzel majd hagyjuk, hogy felszívja. A túrót édesítjük, a gyümölcsöt felolvasztjuk. Rétegezzük és leöntjük olvasztott vagy reszelt c...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA bagetteket vágott felükön megvajazzuk. Rápakoljuk a sonkát, majd a nyers gombát, így kicsit elősütjük a régimódi melegszendvics sütőnkben, de lehet sütőben is. Majd ha a gomba...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat összekeverjük (nem rétegezzük!!), beletesszük egy zárható fedelű dobozba, üvegbe és betesszük 1 éjszakára a hűtőbe. Másnap reggel ízlés szerint gyümölcsöt adunk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű