menu

Családireceptkönyv.hu

Lángos


Írta:

Elk. idő: 1.5 óra
Adag: 8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


25 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
2 evőkanál bambuszrost liszt
1 dkg búzasikér
1 csomag szárított élesztő
1 dkg só
1 evőkanál olaj
2 dl tej
és 2 dl vízben főtt burgonya

Elkészítés:


A hozzávalókat a víz és tej kivételével a dagasztógépbe öntjük. A vizet összekeverjük a tejjel, meglangyosítjuk és folyamatosan a keverékhez adagoljuk. Kb. 5 percig dagasztjuk, majd egy nagy zárható tálban duplűjára kelesztjük. Ezután vagy formázzuk vagy beteszük a hűtőbe. Én másnap reggelig hűtőben hagyom, akkor 8 egyenlő részre osztom, széthúzom és letakarva pihentetem 15 percet, majd bő olajban kisütöm.

Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Reggeli ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Katalin
Sajtos baconös tojás muffin
Sajtos baconös tojás muffin

A toast kenyérből muffin nagyságú köröket vájunk, Körbe kibéleljük a pirított baconnal. Rá tojás, só, bors, sajt. 200 fokon 15-20 percig sütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Beatrix
Spenótos bundás kenyér
Spenótos bundás kenyér

1. Kezdésnek az olajat felhevítjük (ha nem fokhagymás olívaolajat használunk, akkor reszeljünk bele egy kevés friss fokhagymát), és a spenótot megfonnyasztjuk rajta, majd félretess...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sonkás - sajtos tojásrántotta
Sonkás - sajtos tojásrántotta

A hagymát felkarikázzuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és együtt pirítjuk tovább. Felütjük a tojásokat egy tálba,sózzuk, borsozzuk, felverjük habosra...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Gordon burgere
Gordon burgere

1 Keverd össze az összetevöket 2 Készith húspogácsákt, és forró olajon süsd ki.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk