25 dkg -50% liszt
15 dkg ch-10 liszt
1 dkg búzasikér
1 csomag szárított élesztő
1 dkg só
1 evőkanál olaj
2 dl tej
és 2 dl vízben főtt burgonya
A hozzávalókat a víz és tej kivételével a dagasztógépbe öntjük. A vizet összekeverjük a tejjel, meglangyosítjuk és folyamatosan a keverékhez adagoljuk. Kb. 5 percig dagasztjuk, majd egy nagy zárható tálban duplűjára kelesztjük. Ezután vagy formázzuk vagy beteszük a hűtőbe. Én másnap reggelig hűtőben hagyom, akkor 8 egyenlő részre osztom, széthúzom és letakarva pihentetem 15 percet, majd bő olajban kisütöm.
A sonkát aprítsuk fel jó picire (reszelhetjük is). Az uborkát, a sajtot és a fokhagymát reszeljük le. Tegyük az eddig elkészített hozzávalókat egy tálba, öntsük rájuk a tejfölt,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA puha vajat robotgéppel habosra keverjük először a nádcukorral, majd a tojásokkal. Hozzáadjuk a darált diót és felváltva adagoljuk hozzá a liszteket és a rizstejet. Egy sűrű tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz ír szódás kenyérhez először a száraz hozzávalókat kell összekeverni, majd hozzá kell adni az írót és pár gyors mozdulattal össze kell gyúrni. Kicsit ragacsos a tészta, de nem ke...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összeturmixoljuk, majd kevés olajon megsütjük. (kicsi, amerikai jellegű pali lesz)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű