15-20 dkg sárgaborsó
1-2 ek céklalé
1 nagy fokhagyma vagy fokhagymapor
1 kk só
½ kk bors
kevés chili, curry
A sárgaborsót beáztatni, főzni annyi vízzel míg teljesen szétfő. Turmixba tenni, a fűszerekkel együtt, lehet pici vízzel segíteni. Folpackkal bélelt edénybe tenni vagy hengerré formálni, hűteni.
Dobjátok össze a besamelt: egy lábosban olvasszátok meg a vajat, szórjátok rá a lisztet, összekeverve hevítsétek kicsit, de ne hagyjátok, hogy megbarnuljon. Fokozatosan, kis részle...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy serpenyőben olívaolajat hevítünk, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított vöröshagymát és fokhagymát. Eközben megtisztítjuk a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat annyi hideg vízbe teszem amennyi ellepi õket. A forrástól számított 3 percig nagy lángon fõzöm (nálam 6-os vagy hetes fokozat) utána lekapcsolom a fõzõlapot és 6 perci...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű