15-20 dkg sárgaborsó
1-2 ek céklalé
1 nagy fokhagyma vagy fokhagymapor
1 kk só
½ kk bors
kevés chili, curry
A sárgaborsót beáztatni, főzni annyi vízzel míg teljesen szétfő. Turmixba tenni, a fűszerekkel együtt, lehet pici vízzel segíteni. Folpackkal bélelt edénybe tenni vagy hengerré formálni, hűteni.
1. A 2 dl tejben a 2 dkg élesztőt a csipet cukorral felfuttatom. 2. A lisztben elkeverem a sót, majd hozzáadom az élesztős tejet és összedolgozom a tésztát. Kb. 40 percig keles...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hagymát felkarikázzuk és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, és együtt pirítjuk tovább. Felütjük a tojásokat egy tálba,sózzuk, borsozzuk, felverjük habosra...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Nehéz1. A párizsi szeleteket egy kevés forró vajban, vagy olajban egyik felén megsütjük. 2. A párizsi a sütés következtében kis kosárka formát vesz fel, ezeket megforgatjuk és ebbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elsõ 7 hozzávalót összekeverem (turmixgépben is lehet). Szobahõmérsékleten 30 percig pihentetem. A sütõt elõmelegítem 220C fokra (200C légkeverés). Egy magasabb falu fém serp...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes