- 500 ml tej
- 4 evőkanál búzadara vagy barnarizs dara
- édesítőszer
- 1 csomag zero vanillin
◾️A tejet felmelegítjük.
◾️Amint elég meleg, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a búzadarát és besűrítjük. (Nem fog teljesen besűrűsödni, de ahogy hűl, úgy lesz egyre sűrűbb az állaga).
◾️A végén mehet bele az édesítőszer és a vanillin.
Kakaóporral, őrölt fahéjjal vagy gyümölcsökkel tálaljuk.
Elkészítés: ha már unod a főtt húst és megmaradt akkor vedd elő tépkedd apró darabokra ha csirkehús akkor szedd le a csontról szintén tépd darabjaira sózd borsozd tedd bele a vege...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű10 szelet sonka 4 nagyobb tojás 4 evőkanál cukrozatlan habtejszín 1 púpos evőkanál libazsír (nálam libazsír, de lehet kacsa-, tyúk- vagy sertészsír is) só ízlés szerint őrölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a sütőporral elvegyítjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejet, a tojást és az olvasztott margarint és csomómentesre keverjük. Sűrű tésztát kapunk. Merőkanál segítségével...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű