menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém majonéz nélkül


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg padlizsán (nálam ez 2 db közepes méretű volt)
3 dkg 3,5 %-os natúr joghurt (tejérzékenyek el is hagyhatják, enélkül is finom!)
1 gerezd fokhagyma (1 dkg)
fél teáskanál himalája só
őrölt bors

Elkészítés:


A padlizsánokat megmossuk és a végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A félbevágott, nyers padlizsánok mindkét oldalát késsel 4-5 helyen megszurkáljuk.
Ez után következik a padlizsán sütése: 220 fokra előmelegített sütőbe, egyszerűen a sütőrácsra helyezzük és 20 perc alatt (míg aranybarna nem lesz) puhára sütjük. A megsült padlizsánokat csipesszel vagy villával óvatosan kivesszük a sütőből és egy tányéron vagy tálban hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek a padlizsánok, lehúzzuk a héját és egy olyan tálba tesszük, amiben majd turmixolni fogjuk.
A megpucolt fokhagymát 2-3 kisebb darabra vágjuk és a padlizsánhoz adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Ha leturmixoltuk, hozzákeverjük a natúr joghurtot, és még egyszer megkóstoljuk.
Ha szükséges, akkor ízlés szerint lehet még adni hozzá sót, borsot.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr krém:
60,8 kcal
7,2 g szénhidrát
1,2 g fehérje
0,2 g zsír

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Fűszeres csirkemájpástétom
Fűszeres csirkemájpástétom

10 dkg vajon megfonnyasszuk a felaprított hagymát. Hozzáadjuk a bacont is majd a felezett májat is. Fehéredésig piritjuk. Belekeverünk mustárt, majorannát és kb 1/2 dl vizet. Közb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fokhagymás vöröslencsekrém
Fokhagymás vöröslencsekrém

A beáztatott vöröslencsét és a sárgaborsót sózott, borsozott és babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, leszűrjük, és krémesre turmixoljuk. Ha langyosra hűlt, hozzákever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cretons-kanadai húskrém (bmintbalázs)
Cretons-kanadai húskrém (bmintbalázs)

Vágd apróra a hagymát és a fokhagymát. Egy nagy lábasba tedd bele az összes hozzávalót a zsemlemorzsa kivételével, és keverd el őket. Alacsony lángon, fedő alatt főzd a cretons h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Metélőhagymás vaj
Metélőhagymás vaj

1. A megmosott metélőhagymát finomra vágjuk, a puha vajhoz keverjük, sóval, borssal ízesítjük. 2. Ebből a vajból pingpong-labda nagyságú golyókat formálunk és a hűtőbe tesszük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk