menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém majonéz nélkül


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg padlizsán (nálam ez 2 db közepes méretű volt)
3 dkg 3,5 %-os natúr joghurt (tejérzékenyek el is hagyhatják, enélkül is finom!)
1 gerezd fokhagyma (1 dkg)
fél teáskanál himalája só
őrölt bors

Elkészítés:


A padlizsánokat megmossuk és a végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A félbevágott, nyers padlizsánok mindkét oldalát késsel 4-5 helyen megszurkáljuk.
Ez után következik a padlizsán sütése: 220 fokra előmelegített sütőbe, egyszerűen a sütőrácsra helyezzük és 20 perc alatt (míg aranybarna nem lesz) puhára sütjük. A megsült padlizsánokat csipesszel vagy villával óvatosan kivesszük a sütőből és egy tányéron vagy tálban hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek a padlizsánok, lehúzzuk a héját és egy olyan tálba tesszük, amiben majd turmixolni fogjuk.
A megpucolt fokhagymát 2-3 kisebb darabra vágjuk és a padlizsánhoz adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Ha leturmixoltuk, hozzákeverjük a natúr joghurtot, és még egyszer megkóstoljuk.
Ha szükséges, akkor ízlés szerint lehet még adni hozzá sót, borsot.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr krém:
60,8 kcal
7,2 g szénhidrát
1,2 g fehérje
0,2 g zsír

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mustáros vaj
Mustáros vaj

1. A cukrot elkeverem a mustárral, majd habosra keverem a puha vajjal.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Majonézes tonhalkrém
Majonézes tonhalkrém

◾️A konzerveket lecsurgatjuk és egy tálba öntjük. ◾️Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a citromlevet, a mustárt, a sót és a borsot. ◾️Összekeverjük és pár órát hagyjuk állni, hogy...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tojáskrém
Tojáskrém

1. Mindent apróra vágunk, összetörünk és összekeverünk olyan arányban, hogy mindez kenhető legyen

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Tejfölös padlizsánkrém
Tejfölös padlizsánkrém

A padlizsánt sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokon 25 percig sütjük, majd megfordítjuk, és újabb 25 percig sütjük. Az olívaolajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk