menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsánkrém majonéz nélkül


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg padlizsán (nálam ez 2 db közepes méretű volt)
3 dkg 3,5 %-os natúr joghurt (tejérzékenyek el is hagyhatják, enélkül is finom!)
1 gerezd fokhagyma (1 dkg)
fél teáskanál himalája só
őrölt bors

Elkészítés:


A padlizsánokat megmossuk és a végeit levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. A félbevágott, nyers padlizsánok mindkét oldalát késsel 4-5 helyen megszurkáljuk.
Ez után következik a padlizsán sütése: 220 fokra előmelegített sütőbe, egyszerűen a sütőrácsra helyezzük és 20 perc alatt (míg aranybarna nem lesz) puhára sütjük. A megsült padlizsánokat csipesszel vagy villával óvatosan kivesszük a sütőből és egy tányéron vagy tálban hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűltek a padlizsánok, lehúzzuk a héját és egy olyan tálba tesszük, amiben majd turmixolni fogjuk.
A megpucolt fokhagymát 2-3 kisebb darabra vágjuk és a padlizsánhoz adjuk.
Sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
Ha leturmixoltuk, hozzákeverjük a natúr joghurtot, és még egyszer megkóstoljuk.
Ha szükséges, akkor ízlés szerint lehet még adni hozzá sót, borsot.

Trükkök, tippek, praktikák:


100 gr krém:
60,8 kcal
7,2 g szénhidrát
1,2 g fehérje
0,2 g zsír

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szendvicskrémek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Spenótos tojáskrém
Spenótos tojáskrém

A tojásokat megfőzzük, ha kész, megpucoljuk. A görög joghurttal együtt késes aprítóba tesszük és összeturmixoljuk. Fűszerezzük. A spenótot megmossuk, leszárítjuk és vékony csíkok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Ljutenica és ajvár- Lila füge
Ljutenica és ajvár- Lila füge

A paradicsomokat bevágjuk és leöntjük forró vízzel, majd lehúzzuk a héjukat és feldaraboljuk őket. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és rádobjuk a paradicsomokat, a karikákra vá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

1. A padlizsánt elfelezzük, majd a vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk. 200 fokon, alul-felül sütésen megsütjük (30-40p). 2. A megsült padlizsán husát egy kanállal kikapar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ajvár
Ajvár

A padlizsánokat megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt krémesen puhára sütjük őket. A már sülő padlizsánok mellé nagyjából a 20. perc környékén be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk