4 szelet teljes őrlésű kenyér vagy préselt, magvas szelet
4 db gyorsfagyasztott marhapogácsa ( pl Trimex) vagy akármilyen maradék hús
4 tojás
2 paradicsom
bazsalikomlevél
2 nagyobb light mozzarella golyó (pl. Szarvasi)
Süsd át a marhapogácsát a sütő rácsán, közben készíts omlettet a tojásokból. Vágj ketté a kenyeret, kend meg egyegy
oldalukat balzsamecettel. Fogjanak össze 1 szelet húst, mozzarellát, omlettet, paradicsomkarikát és néhány
bazsalikom levelet.
Vacsira két szelet marhahús helyettesítheti a kenyeret.
Konyhai robotgéppel vagy késsel pépesre aprítjuk a húst (persze lehet darálni is, de legalább 3-szor). A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A húst a hagymával, a f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot héjastól felkockázzuk. Ha van benne mag, azt kiszedjük. A gyömbért csíkokra vágjuk. (Nem muszáj a héját lepucolni, de ha valaki szeretné, lehet.) Befőttes üvegbe rakju...
Elkészítési idő: 3-4 nap Nehézség: KönnyűA barna rizst mosd át alaposan, majd áztasd be egy napra vízbe. Másnap öblítsd le róla az áztatóvizet és turmixold össze kb. 1 liter vízzel. Szűrd le egy sűrű szövésű textílián. Íz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük (gázsütőnél 6-os fokozat). A burgonyákat átszúrjuk egy kis fémnyárssal. (A fémnyársa hőt egyenesen a burgonya belsejébe vezeti, ezért az gyorsabban...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű