menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkeragus zabpalacsinta (Zóna)


Írta:

Elk. idő: 60
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (6-8 palacsintához)
30 dkg zabpehelyliszt
3 tojás
3 teáskanál kurkuma, 1 kávéskanál só
3-4 dl víz vagy tej
kókuszolaj vagy napraforgóolaj a sütéshez

A csirkeraguhoz
1 fej vöröshagyma
60 dkg csirkemell
vegyes vágott saláta (előrecsomagolt is lehet)
1 cukkini, 3-4 sárgarépa
1 avokádó
friss bazsalikom, ételízesítő, bors, kevés olaj

Elkészítés:


Keverd össze a zabpehelylisztet, a tojást, sót és a kurkumát, apránként adagold hozzá a vizet/tejet és botmixerrel
dolgozd simára. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapj. Tedd félre, majd ha elkészült a ragu, süss belőle közepes
méretű kicsit vastagabb palacsintákat.A hagymát párold üvegesre kevés olajon, majd add hozzá a csíkokra vágott,
sózott, borsozott csirkemellet. Ne süsd sokáig, mert kiszárad. A zöldségmixet (avokádót ne) is fonnyaszd meg
minimális olajon és kis vízen. Add hozzá az ételízesítőt és a friss bazsalikomot is. Keverd össze a húst, a párolt
zöldségeket és a felkockázott avokádót. Rendezd el a ragut a palacsinták egyik felében, és félbehajtva tedd
tányérra.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom szójaszósszal, de fokhagymás-joghurtos öntettel is.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tepsis csirke burgonyával,
Tepsis csirke burgonyával,

Elkészítése: A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-sajtos csirke csőben sütve
Tejszínes-sajtos csirke csőben sütve

A húst vékony szereltekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, fél órát állni hagyjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk,majd a hús első rétegét beleterítjük. A fokhagymás tejszínnel meglocsol...

Elkészítési idő: 60perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Spárgás csirke
Spárgás csirke

A húst kisebb kockákra vágjuk és enyhén sózzuk. A spárgát kb. 2 cm hosszúságúra daraboljuk. A spárgasípok alsó, fás részét ne használjuk fel. Lábosban felforrósítunk egy evőkanál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Tejszínes-gombás  csirkeragu
Tejszínes-gombás csirkeragu

Nagyobb serpenyőben kevés zsiradékon a szalonnát kisütöm, benne megdinsztelem a vöröshagymát, a fokhagymát, majd a csirkemellet fehéredésig magas hőfokon átpirítom. Meghintem kevés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk