Hozzávalók (6-8 palacsintához)
30 dkg zabpehelyliszt
3 tojás
3 teáskanál kurkuma, 1 kávéskanál só
3-4 dl víz vagy tej
kókuszolaj vagy napraforgóolaj a sütéshez
A csirkeraguhoz
1 fej vöröshagyma
60 dkg csirkemell
vegyes vágott saláta (előrecsomagolt is lehet)
1 cukkini, 3-4 sárgarépa
1 avokádó
friss bazsalikom, ételízesítő, bors, kevés olaj
Keverd össze a zabpehelylisztet, a tojást, sót és a kurkumát, apránként adagold hozzá a vizet/tejet és botmixerrel
dolgozd simára. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapj. Tedd félre, majd ha elkészült a ragu, süss belőle közepes
méretű kicsit vastagabb palacsintákat.A hagymát párold üvegesre kevés olajon, majd add hozzá a csíkokra vágott,
sózott, borsozott csirkemellet. Ne süsd sokáig, mert kiszárad. A zöldségmixet (avokádót ne) is fonnyaszd meg
minimális olajon és kis vízen. Add hozzá az ételízesítőt és a friss bazsalikomot is. Keverd össze a húst, a párolt
zöldségeket és a felkockázott avokádót. Rendezd el a ragut a palacsinták egyik felében, és félbehajtva tedd
tányérra.
Nagyon finom szójaszósszal, de fokhagymás-joghurtos öntettel is.
A csirkecombokat lebőröztem, a forgóknál kettévágtam, és egy mélyebb tálba tettem. Elkészítettem a pácot: a fűszereket, a chili szószt és a mustárt a tejbe kevertem, majd az egész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A csirkecombokat alaposan sózzuk-borsozzuk meg. Egy mély edénybe kevés olajon pirítsuk körbe a combokat. Ha ezzel megvagyunk egy tálra tegyük át. A nem túl finomra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is szedd rózsáira a karfiolt, majd aprítsd össze apró, rizsszerű darabokra és 2 evőkanál kókuszolajon, fedő alatt párold meg közepes lángon 5 perc alatt, majd rakd félre....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://gastrohobbi.cafeblog.hu/2018/06/30/bundazott-csirekemell-gastrohobbi-modra-videoval/
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű