1 pecsenyekacsa
só, bors, majoranna
3 savanykás alma, 3 hagyma
2 dl félszáraz fehérbor, 3 ek ecet
1 fej lilakáposzta
1 db vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma
babérlevél, köménymag
kevés cukor, olívaolaj
A konyhakész kacsát durva szemű sóval dörzsöld be kívül-belül. A belsejét pluszban majorannával is és tegyél bele
egy nagy almát. Lehetőség szerint római tálban, pici vizet aláöntve vagy sütőzacskóban süsd. Zsiradék nem kell
hozzá. 2-3 gerezd fokhagymát is dobj mellé és lefedve tedd hideg sütőbe. Maximum 150 fokon, lassan párold
puhára (kb 3 óra), majd vedd le a fedőt és pirítsd kemény-ropogósra a kacsa bőrét.
A káposztát szeleteld vagy gyaluld, az almákat reszeld le és besózva hagyd állni egy kicsit. A hagymákat vágd apróra,
majd olívaolajon párold, míg üveges nem lesz. Ekkor szórj rá kis cukrot és karamellizáld. (Ez sajnos nyírfacukorral
nem megy, az nem karamellizálódik.) Add hozzá a kinyomkodott káposztát, a lereszelt almát, öntsd rá a bort,
ecetet és ízlés szerinti mennyiségű babérlevelet és köménymagot. Lefedve kis lángon párold, néha óvatosan
keverd át, hogy ne törjön össze. Kb. 1 óra alatt elkészül, de még hagyd kicsit lefedve.
A paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a zsírját kisütjük (teszünk hozzá olajat, ha szükséges), megdinszteljük rajta a cikkekre szeletelt v...
Elkészítési idő: 110 Nehézség: KönnyűA sótésztához keverjük össze a kétféle sót és a lisztet, a fehérjét és 1 dl vizet. Gyúrjuk össze, majd takarjuk le fóliával, és tegyük a hűtőbe 1 órára. A megtisztított húst vágjuk...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűEgy tálban keverjük össze a lisztet, borsot, és a sót. Forgassuk meg benne a csirkemelleket. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a vajat, tegyük bele a csirkét,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű