Családireceptkönyv.hu

Kacsasült almás pároltkáposztával (Zóna)


Írta:

Elk. idő: 40 +3 óra sütés
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 pecsenyekacsa
só, bors, majoranna
3 savanykás alma, 3 hagyma
2 dl félszáraz fehérbor, 3 ek ecet
1 fej lilakáposzta
1 db vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma
babérlevél, köménymag
kevés cukor, olívaolaj

Elkészítés:


A konyhakész kacsát durva szemű sóval dörzsöld be kívül-belül. A belsejét pluszban majorannával is és tegyél bele
egy nagy almát. Lehetőség szerint római tálban, pici vizet aláöntve vagy sütőzacskóban süsd. Zsiradék nem kell
hozzá. 2-3 gerezd fokhagymát is dobj mellé és lefedve tedd hideg sütőbe. Maximum 150 fokon, lassan párold
puhára (kb 3 óra), majd vedd le a fedőt és pirítsd kemény-ropogósra a kacsa bőrét.
A káposztát szeleteld vagy gyaluld, az almákat reszeld le és besózva hagyd állni egy kicsit. A hagymákat vágd apróra,
majd olívaolajon párold, míg üveges nem lesz. Ekkor szórj rá kis cukrot és karamellizáld. (Ez sajnos nyírfacukorral
nem megy, az nem karamellizálódik.) Add hozzá a kinyomkodott káposztát, a lereszelt almát, öntsd rá a bort,
ecetet és ízlés szerinti mennyiségű babérlevelet és köménymagot. Lefedve kis lángon párold, néha óvatosan
keverd át, hogy ne törjön össze. Kb. 1 óra alatt elkészül, de még hagyd kicsit lefedve.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egybensült csirkefasit tojással
Egybensült csirkefasit tojással

Sutoforma belépése bacon szalonnával Sütési ido 170-180 fokon egy ora Félidőben formából kiboritva tovább sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsacomb párolt lilakáposztával
Kacsacomb párolt lilakáposztával

A kacsacombokat megmosom, majd a bőrös felüket kicsit megvágom, megsózóm, és állni hagyom 10-15 percet. Ezalatt a hagymákat megtisztítom. A combokat a bőrős felükkel lefele ford...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Írta: Detty
Gödöllői töltött csirke
Gödöllői töltött csirke

A szalonnát apró kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk. A májat és a gombát 5mm-es kockára vágjuk. A félig kiolvasztott szalonnához adjuk a májat, a gombát, és gyengén...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk