1 pecsenyekacsa
só, bors, majoranna
3 savanykás alma, 3 hagyma
2 dl félszáraz fehérbor, 3 ek ecet
1 fej lilakáposzta
1 db vöröshagyma, 6-8 gerezd fokhagyma
babérlevél, köménymag
kevés cukor, olívaolaj
A konyhakész kacsát durva szemű sóval dörzsöld be kívül-belül. A belsejét pluszban majorannával is és tegyél bele
egy nagy almát. Lehetőség szerint római tálban, pici vizet aláöntve vagy sütőzacskóban süsd. Zsiradék nem kell
hozzá. 2-3 gerezd fokhagymát is dobj mellé és lefedve tedd hideg sütőbe. Maximum 150 fokon, lassan párold
puhára (kb 3 óra), majd vedd le a fedőt és pirítsd kemény-ropogósra a kacsa bőrét.
A káposztát szeleteld vagy gyaluld, az almákat reszeld le és besózva hagyd állni egy kicsit. A hagymákat vágd apróra,
majd olívaolajon párold, míg üveges nem lesz. Ekkor szórj rá kis cukrot és karamellizáld. (Ez sajnos nyírfacukorral
nem megy, az nem karamellizálódik.) Add hozzá a kinyomkodott káposztát, a lereszelt almát, öntsd rá a bort,
ecetet és ízlés szerinti mennyiségű babérlevelet és köménymagot. Lefedve kis lángon párold, néha óvatosan
keverd át, hogy ne törjön össze. Kb. 1 óra alatt elkészül, de még hagyd kicsit lefedve.
1. A csípős mustárt elkeverjük 1/2 teáskanál sóval, majd jó vastagon bekenjük vele a combokat. 2. Kisebb jénai tálba fektetjük, alufóliával letakarjuk és egy éjszakára a hűtősz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat először ne a lisztbe, hanem a tojásba mártsuk! Utána jön a fűszeres liszt, és már süthetjük is!Extra ropogós lesz, ha a következő panírozást alkalmazzuk: tojás - liszt -...
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KönnyűA póréhagymát, bazsalikomot és a paradicsomot aprítsuk fel a fokhagymával együtt. A darált csirkehúst összekeverjük az összes hozzávalóval, majd hagyjuk állni 5 percet, hogy az út...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk kevés olajon. Tetszés szerint feldaraboljuk a húst kockára/csíkokra, az üvegesre pirult hagymához adjuk. Amikor kissé megpirult a hús, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű