250 gr alakor fehér liszt, 125 gr TK rozsliszt, 125 gr TK búzaliszt, 3,75 ml langyos víz, fél ek étolaj, 1 cs szárított élesztő. 1,5 ek búzasikér, 2 tk só, kevés lenmag, askorbinsav, és magvakat is tehetünk bele.
A száraz hozzávalókat összekeverem, a dagasztógép keverőtáljába belemérem a nedves hozzávalókat, majd ráöntöm a száraz keveréket. 5-10 percig kevertetem a géppel, előbb magas, majd közepes fokozaton. Végül hozzáadom a magvakat.
Kelesztőtálban meleg helyen kelesztem, amikor kész kissé átgyúrom, és az előmelegített jénaiba, melyet előtte kivajazok, szépen beillesztem. A sütőt 230-ra melegítem, és ezen a hőfokon sütöm kb. 15-20 percig, majd a hőfokot csökkentem 185 fokra, leveszem a fedőt és még sütöm 35-40 percig.
A száraz hozzávalókat egy tálba mértem és összekevertem majd a végén hozzáadtam az 500 ml langyos vizet. Kanállal alaposan elkevertem, majd pár percig kézzel dagasztottam. 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne egy mokkáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és tíz percre félretesszük, hogy felfusson. 2. A túrót összetörjük a cukrok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegkelesztés után a megkelt tésztát, egyenletesen elosztjuk 8 felé, majd a részeket egyesével kerekre kb. 3 - 4mm vastagra elnyújtjuk, és megkenjük 25 dkg ráma, só, kis tejföl kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű