250 gr alakor fehér liszt, 125 gr TK rozsliszt, 125 gr TK búzaliszt, 3,75 ml langyos víz, fél ek étolaj, 1 cs szárított élesztő. 1,5 ek búzasikér, 2 tk só, kevés lenmag, askorbinsav, és magvakat is tehetünk bele.
A száraz hozzávalókat összekeverem, a dagasztógép keverőtáljába belemérem a nedves hozzávalókat, majd ráöntöm a száraz keveréket. 5-10 percig kevertetem a géppel, előbb magas, majd közepes fokozaton. Végül hozzáadom a magvakat.
Kelesztőtálban meleg helyen kelesztem, amikor kész kissé átgyúrom, és az előmelegített jénaiba, melyet előtte kivajazok, szépen beillesztem. A sütőt 230-ra melegítem, és ezen a hőfokon sütöm kb. 15-20 percig, majd a hőfokot csökkentem 185 fokra, leveszem a fedőt és még sütöm 35-40 percig.
Liszt, élesztő, cukor, tej összekeverni, fakanállal. / kicsit össze gyúrni/. A vajat kockára vágni sózni. Finoman beledolgozni a tésztába. 30 perc kelesztés. Átgyúrni,ellapítan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben el...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kenyérsütőben megdagasztjuk, és megkelesztjük, majd lisztezett deszkára borítjuk, és megformázzuk. A Pataki tálat kibéleljük sütőpapírral, és belehelyezzük a vekni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszteket egy kelesztő tálba öntöm. Hozzáteszem az olajt, sót és az ecetet. Elmorzsolom. A szükséges víz mennyiség a liszt folyadékfelvevő képességétől függ. Tehát mindig csak ke...
Elkészítési idő: kb 3-4 óra Nehézség: Könnyű