Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kolbászos krémsajtos batyuk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

40 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

A töltelékhez:

1 szál parasztkolbász
6-8 kockasajt

A tészta kenéséhez:

1 db tojás
szezámmag

Elkészítés:


A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk.

A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kolbászos krémsajtos batyuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mákos sárgarépa
Mákos sárgarépa

ld fent

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Túrógombóc főzés nélkül, kukoricadarával
Túrógombóc főzés nélkül, kukoricadarával

1. A tejet tegyük fel melegedni egy evőkanálnyi cukorral és a csipet sóval egy kisebb fazékban. Amikor már forr, akkor szórjuk bele lassan a kukoricadarát. Kis fokozaton, folyamato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtkosárka
Sajtkosárka

Közepesen magas lángon hevítsük fel a teflont. Szórjunk bele egy maréknyi parmezánt, közepre kicsit többet, mint a szélekre, hogy megszilárdulva a szélek gusztán „tüskések” legyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Csirkemell felvágott
Csirkemell felvágott

A fűszereket, fokhagymát egy kis tálkába tettem és pár csepp olívaolajjal elkevertem, hogy kenhető állagú legyen. A csirkemellfilét megmostam, lecsepegtettem, majd két részre vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk