A tésztához:
40 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só
A töltelékhez:
1 szál parasztkolbász
6-8 kockasajt
A tészta kenéséhez:
1 db tojás
szezámmag
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.
A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk.
A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
A tortilla lapot teflon serpenyőbe helyezzük, átpirítjuk az egyik oldalát, majd megfordítjuk. A sajtot, szalámit, szószt összekeverjük és ráhalmozzuk a tortillára. Hagyjuk, hogy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kókuszzsíron pirítsd aranybarnára a feldarabolt lila hagymát. Add hozzá a csirkemellet, valamint a fűszerpaprikát, és süsd kb. 2-3 percig. Turmixold össze a többi hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 tojást megfőztem, közben megpucoltam és felaprítottam a hagymát. A tojást megpucoltam és egy nagyobb edényben villával összetörtem, majd belekevertem a felaprított hagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű