Családireceptkönyv.hu

Kolbászos krémsajtos batyuk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

40 dkg finomliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 dl étolaj
1 teáskanál cukor
1 teáskanál só

A töltelékhez:

1 szál parasztkolbász
6-8 kockasajt

A tészta kenéséhez:

1 db tojás
szezámmag

Elkészítés:


A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük.

A töltelékhez a kolbászt apró kockákra vágjuk, majd összedolgozzuk a sajttal.

A tésztát vékonyra nyújtjuk, közepes korongokat szaggatunk belőle. A korongok egyik felére teszünk a töltelékből. A tészta széleit megkenjük felvert tojással, összehajtjuk, és villával összenyomkodjuk.

A megtöltött batyukat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 15-20 percet pihentetjük. Megkenjük felvert egész tojással, megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Kolbászos krémsajtos batyuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Krumpligolyó
Krumpligolyó

A krumplit megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és összetörjük. Miután langyosra hűlt, belekeverjük a sajtot, a lisztet, a tojást, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Joghurtos eperfagyi
Joghurtos eperfagyi

A megtisztított epret pépesítsük, öntsük hozzá a joghurtot és a cukrot, majd csurgassunk rá pár csepp citromlevet, és jól turmixoljuk össze az egészet. Tegyük be a fagyasztóba, id...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos gyümölcsturmix
Kókuszos gyümölcsturmix

Turmixold össze a hozzávalókat!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Meggyes-csokoládés mousse
Meggyes-csokoládés mousse

A tojások sárgáját keverjük habosra a vaníliaaromával, a tej felével és a porcukorral. Ezután gőzfürdő fölött, kézi habverővel keverjük addig, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután vegyü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk