Családireceptkönyv.hu

Mikrós madártej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 tojás
12 dkg cukor
7 dl tej
1 vaníliás cukor
1 kávéskanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:


A tojás fehérjéket 2 evőkanálnyi cukorral kemény habbá verjük. A tejből 3 evőkanálnyit félre teszűnk,a többit egy tálba öntjűk és 750 watton 7 perc alatt felforaljuk. A habot a tej tetejére kanalazzuk,és 500 watton 4 percig főzzűk. Ha a galuska elkészült egy tálba szedjük. A tojások sárgáját kikeverjűk a maradék cukorral és a vaníliás cukorral,majd hozzákeverjűk a vaníliás pudingport és a maradék tejet. A mikróba tesszük a tálat 750 watton 2 percig főzzűk, közben egyszer megkeverjük. Akkor jó ha kissé besűrűsödik. Kivesszük és visszarakjuk a galuskákat.

Mikrós madártej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mama féle meggyes pite
Mama féle meggyes pite

Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd amikor jó habos hozzáadjuk az olajat és a lisztet. A tojásos masszához hozzáadjuk a sütőporral és sóval elkevert lisztet és sim...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás pite 2.
Almás pite 2.

A tészta hozzávalóiból begyúrjuk a tésztát. Elfelezzük, majd az egyik tésztát kinyújtjuk egy 30*40 cm-es téglalappá. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük, majd a tésztát belesimítjuk....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zebra tekercs
Zebra tekercs

a tojásokat külön választjuk -a sárgáját habosra keverjük a cukorral -hozzáadjuk a sütőporos lisztet ,majd a tojások keményre vert habját -kettéválasztjuk a tésztát -az egyikbe...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos rolló
Habos rolló

A tésztát kinyújtom kb 2 mm vastagságra majd 2 cm-es csíkokra vágom és habroló formára tekerem úgy hogy egymást fedjék ,bekenem a tojás sárgájával és előmelegített sütőben, szép...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk