Családireceptkönyv.hu

Aszalt paradicsom


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Az apró paradicsomokat (ha van lehetőségünk, vásároljunk sárgát is, így sokkal színesebb lesz a salátánk tőle) vágjuk kétfelé. Tegyük vágásfelületével felfelé egy sütőpapírral borított tepsire, majd enyhén szórjuk meg tengeri sóval, daráljunk rá borsot, hintsük meg szárított oregánóval és kakukkfűvel. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a sütőbe. A sütőt kapcsoljuk hőlégkeveréses funkcióba, és állítsuk 60 fokra. Időnként nyissuk ki a sütő ajtaját, hogy a pára ki tudjon jönni, majd aszaljuk körülbelül 3-4 órán keresztül. Az így megfonnyadt paradicsomokat hagyjuk még egy éjszakát a tepsin, utána tegyük befőttes üvegekbe. Tegyünk hozzá per gerezd fokhagymát, majd öntsük fel olívaolajjal. Hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásáig, ott egy-két hétig eltartható.

Elkészítés:


Felhasználása:

Én meleg spenótsalátát készítettem, erre került belőle. De belesüthetitek kenyérbe, vagy egész egyszerűen sajtok mellé elfogyaszthatjátok.
Hozzávalók:

3 mozzarella golyó
50 dkg friss spenótlevél
10-12 szem aszalt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bors
őrölt szerecsendió
csipetnyi só
olívaolaj

Trükkök, tippek, praktikák:


Elkészítés:

Felforrósítunk egy pár evőkanál olívaolajat, majd beletesszük a vékonyra felvágott fokhagymát. Ezután beletesszük a serpenyőbe a megmosott spenótleveleket és állandó kevergetés mellett addig hagyjuk a tűzön, amíg megfonnyad. Kevés sóval, szerecsendióval és borssal ízesítjük.

Tegyük egy nagy tányérra, majd tépkedjünk a tetejére a mozzarellából. Rakjunk mellé aszalt paradicsomot. Rozmaringos focacciával kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cottage cheese-el töltött gombafejek, mozarellával
Cottage cheese-el töltött gombafejek, mozarellával

A gombafejeket alaposan megmossuk, meghámozzuk. A cottage cheese-t borssal, fokhagymával és apróra vágott vöröshagymával, vmint piros paprikával fűszerezzük. Megtöltjük a "kibeleze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Miso leves shiitake gombával
Miso leves shiitake gombával

A wakamet beáztatjuk 3-4 percre, a kombut kb 20 percig állni hagyom vízben.A tofut felkockázom. A snidlinget, petrezselymet aprítom. A póréhagymát ovális szeletekre vágom.A vizet f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cékla hummusz
Cékla hummusz

A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe. Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát Majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Cukkinikrém
Cukkinikrém

Olívaolajon üvegesre párolom az aprított hagymát. Rádobom a felkockázott cukkinit, öntök rá fél dl vizet, majd fűszerezem. Összekeverem és lefedve hagyom párolódni 5 percig. Ezután...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk