25 dkg mascarponét ízlés szerinti mennyiségű cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral jól kikeverjük. 10 dkg min. 40 %-os csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, kihűtjük annyira, hogy még folyós legyen, és szintén a mascarponéhez keverjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, apránként a csokoládés krémhez keverjük.
Vastag vasból készült lángelosztót teszünk a tűzhelyre, ha vékony falú a lábosunk. Ép zománcos 10 literes lábos aljára öntjük az ecetet (5 literes edénybe 1 dl ecetet + 4 kg szilv...
Elkészítési idő: 9 óra Nehézség: KönnyűA kenyérsütő üstjébe öntöm a tejet, feloldom benne a cukrot és belemorzsolom az élesztőt. Várok pár percet, amíg az élesztő felhabosodik a tetején, és akkor a többi hozzávalót is a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA guacamole-hoz a puha avokádót félbevágom, és a húsát villával összenyomkodom. Sózom, borsozom majd hozzáteszem az összenyomott fokhagymát, az aprított hagymát és a hámozott, mago...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA gyógynövényeket tegyük egy befőttesüvegbe, majd öntsük fel a felmelegített almaecettel. Fedjük le. Vigyázzunk, hogy a keverék fémmel ne érintkezzen. Hagyjuk négy hétig állni, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű