menu

Családireceptkönyv.hu

Energiaáramlás, Hastérkép


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Orvosi szempontból a tímusz (csecsemőmirigy) a szervezet egészségének egyik tartóoszlopa. Ez a mirigy a T-sejteknek nevezett immunsejtek termelése révén fenntartja az immunrendszer hatékony működését.
Amikor boldogok vagyunk, a csecsemőmirigy növekszik, amikor pedig stresszesek vagyunk, akkor méreteiben csökken. A szeretet és a harag nagymértékben képesek befolyásolni ezt a mirigyet, a negatív szavak és gondolatok úgy hatnak rá, mint egy vírusos bántalom, csökkentve ezzel az immunrendszert fenyegető betegségekkel szemben való ellenállását.

A hagyományos indiai orvoslás szempontjából, a csecsemőmirigy nagyon szoros kapcsolatban van a szívcsakrával és az ezt szimbolizáló 12 szirmú lótuszvirággal. A mirigy központi elhelyezkedése – a mellkas és a nyaki régió határán van, a negyedik bordaízesüléstől a pajzsmirigy alsó részéig terjed – nem egy véletlen egybeesés.
Dr. Diamond véleménye szerint bármely gyógyulási folyamat legfontosabb része nem más, mint a magas szintű életenergia. Ha a gyógyulás folyamata nem a jólét és vitalitás megalapozásával kezdődik, akkor bármilyen gyógyszer vagy kezelés értéktelen lesz. „Az igazi csodagyógyszer”, Dr. Diamond szerint „a bennünk levő erő és vitalitás, a bennünk levő jól lenni akarás.”

Elkészítés:


Születéskor a csecsemőmirigy majdnem akkora, mint a szív és a tüdők. Az idő múlásával pedig sorvadni kezd, egy középkorú ember tímusza a fentebb említett kis zsírcsomóvá redukálódik. Szerencsére ez a folyamat visszafordítható. Dr. Noreen Barron orvos és természetgyógyász így magyaráz: „A csecsemőmirigy gyengéd ütögetése hozzájárul működésének javításához, amit tudományosan is bebizonyítottak. Lényegében – mondja Barron – az ütögetés a mirigy fejlődését is stimulálhatja.”

A tímusz ütögetésének egyszerű technikája több energiához és vitalitáshoz segít hozzá. Szakértőnként árnyalatnyi változások ugyan vannak a módszert illetően, de mindek van egy kulcsfontosságú közös pontja. Első sorban, természetesen megkeressük a csecsemőmirigyet – a mellkas közepén. A gyors energia felszabadulás érdekében ujjbegyeinkkel finoman ütögessük ezt a területet 20 másodpercig, miközben mélyen lélegzünk.

Dr. Diamond módszere abban tér el, hogy az ütögetést „keringő ritmusra”, egy-két-há ütemre végzi, az első ütést jobban hangsúlyozva. A módszert pedig annyival egészíti ki, hogy ismételjük a következőt: „Tele vagyok életenergiával és tele vagyok szeretettel.”

Trükkök, tippek, praktikák:


A hasfájás a szervezeted segélykiáltása, hogy valami nincs a belső szervekkel rendben. A következőkben a különböző fájdalmakat és azok jelzésértékét olvashatod el, attól függően, hogy a has mely oldalán érzel fájdalmat.
1. Baloldal

Ha a has közepétől kiindulva a bal oldalra húz a fájdalom, akkor többek között veseprobléma állhat a háttérben, elsősorban ha vizelési és székelési problémákat is észlelsz.
2. Középen

Ha a has közepén érzel fájdalmat, és az fokozatosan a has jobb alsó részébe sugárzik át, akkor vakbélgyulladást jelenthet, elsősorban ha hidegrázás és láz is kíséri.
3. Jobboldal

Ezt főként vesebetegség, vagy szorulás okozhatja.
4. Bal alsó

Ezt álalában bélgond okozhatja, de a nők a menstruáció idején is tapasztalhatnak fájdalmakat ezen a részen.
5. Balközép

A köldök alatt érzett fájdalom hólyaghurutot jelezhet, ez a nők esetében gyakoribb. Ha három nap múlva sem szűnik a diszkomfort, orvoshoz kell menni.
6. Jobboldal középen

Vakbélgyulladás vagy izomgörcs.
7. Baloldal felül

Ez gyomorbetegség miatt lehet, amit okozhat fekély, vagy hasnyálmirigy gyulladás.
8. A mellkas alatt

A legtöbb esetben ezt a fájdalmat a reflux, vagy gyomorfekély okozza.


http://tudnodkell.info/ha-itt-faj-a-hasad-ez-a-bajod-dobbenetes-hasterkep

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizza sajtos széllel (gm)
Pizza sajtos széllel (gm)

A hozzávalókat géppel kidagasztom (nem szabad a gm tésztákat sokáig). Sütpapíron kilapogatom. Szélére sajt darabokat teszek, majd ráhajtom a tésztátk, olajos kézzel. Rátesszük a f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Csokoládé temperálás,bonbon készítéshez
Csokoládé temperálás,bonbon készítéshez

A csokoládé temperálás Bonbon készítéshez: A temperálni kívánt csokoládé mennyiség három negyedrészét gőz fölött olvasztjuk.Maghőmérővel ellenőrizzük a hőfokot. Én keserű csokol...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Szilvásgombóc
Szilvásgombóc

A burgonyát megmossuk és héjastól főni tesszük. Miután megfőtt, még melegen meghámozzuk, áttörjük, hűlni hagyjuk. Ha már meghűlt az áttört burgonyánk, összedolgozzuk a liszttel, zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bundáskenyér máshogy
Bundáskenyér máshogy

Nagyon egyszerű! a felszeletelt kenyeret olajozott tepsibe rakod, de előbb megmártod a masszába, amit így készítettem: tojások, tejföl, delikát, zúzott fokhagyma mindenki a saját í...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk