Szilikon forma,aminek a teteje spirálosan díszített.
Első réteg: 2 dl tejszín, 100 g fehér csoki, 2 lapzselatin 1 rúd vanília kikapart belseje.
Fél dl tejszínt csípősre melegítek a vaníliával, lehúzom a tűzről és beleteszem a fehér csokit és a beáztatott kifacsart zselatint. Ha kihűlt beleteszem a maradék felvert tejszínt, ezt beleöntöm a formába és fagyasztóban hagyom megdermedni.
Erre jön a következő réteg : eperzselé: 200 g eper 6 g pektin és 60 g cukor az epret pépesítem felforralom majd hozzáadom a többi hozzávalót és pár percig forralom.
Ezt a mennyiséget elfelezem.
A fél adagot a már megdermedt fehér csoki moussre öntöm majd vissza a fagyasztóba.
Még egy adag fehér csokis masszát készítek ebbe teszem a másik felét az eperpürének.
Ezt az eperzselére öntöm majd belenyomok egy piskóta korongot ( ez lehet sima piskóta vagy bármilyen más ízlés szerint) beteszem a fagyasztóba és egy éjszakát hagyom kifagyni.
Másnap kiborítom a formából és bársonyfesték fújással borítom.
A kapcsos sütőforma (kb. 26 cm átmérőjű) alját sütőpapírral kibéleljük. A mézes kekszet nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, majd a kekszet egy nyújtófa segítségével apró...
Elkészítési idő:A 25 dkg mandulát a nádcukorral együtt ledaráljuk. Az 5 dkg mandulát szintén ledaráljuk annyira, hogy darabos maradjon. Hozzáadjuk a cukros-mandulás keverékhez és elkeverjük. A toj...
Elkészítési idő:PISKÓTA a tojásokat ketté vesszük és a sárgákat a vízzel cukorral jó habosra keverjük,felverjük keményre a tojás fehérjét , a lisztet a tojássárgához adjuk majd óvatosan beleforga...
Elkészítési idő:6 tojásfehérjét félkemény habbá verünk,majd kanalanként hozzáadunk 30 dkg cukrot és 1 evőkanál ecetet. Fényes, kemény habot kapunk. Sütőpapírt teszünk egy nagy tepsibe, erre halmoz...
Elkészítési idő: