menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi fokhagymás stangli


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 10-12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:

25 g élesztő
1 dl tej
40 dkg liszt
2 dl víz
2,5 dkg vaj
2 csapott teáskanál só
1 csipet cukor

A töltelékhez:

5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

nagy szemű só
köménymag
1 tojás

Elkészítés:


Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk.Szükség szerint a vizet igény szerint pótolhatjuk. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, amit körülbelül 30 percig, meleg helyen, letakarva pihentetünk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tölteléknek szánt vajat megolvasztjuk, és egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát.

Pihenés után egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk és 10-12 db egyenlő szárú háromszögre osztjuk fel. A háromszögeket külön is megnyújtjuk egy picit. A töltelékkel egyesével megkenjük, és szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket felvert tojással kenjük meg és durva sóval, vagy pedig köménnyel megszórjuk. A tepsiben újból fél órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Erdélyi fokhagymás stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

A tejet felfuttatjuk az élesztővel, majd az összes többi alapanyaggal együtt tésztát gyúrunk belőle. 1 órát kelesztjük. Kinyújtjuk a tésztát, a tetejét késsel berácsozzuk, kisza...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Margó
Halacska
Halacska

Elkészítés 1. lépés A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 40 golyót formázunk belőle, majd egyenként kinyújtjuk őket. A tetejére halmozzuk a tölteléket. 2. lépés A töltelékhez a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Slanac gluténmentesen
Slanac gluténmentesen

A psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük. Hozzáadjuk a zselés állagúvá vált psylliumos vizet is. Összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk....

Elkészítési idő: 55perc
Nehézség: Könnyű
share
SAJTOS KENYÉRKE (BAGETT)
SAJTOS KENYÉRKE (BAGETT)

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ). Formáztam , majd 30 perces kelesztés után a tetejét megkentem tojással és megszórtam sajttal . 200...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk