Családireceptkönyv.hu

Erdélyi fokhagymás stangli


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 10-12 db
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A tésztához:

25 g élesztő
1 dl tej
40 dkg liszt
2 dl víz
2,5 dkg vaj
2 csapott teáskanál só
1 csipet cukor

A töltelékhez:

5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma

A tetejére:

nagy szemű só
köménymag
1 tojás

Elkészítés:


Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk.Szükség szerint a vizet igény szerint pótolhatjuk. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, amit körülbelül 30 percig, meleg helyen, letakarva pihentetünk.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tölteléknek szánt vajat megolvasztjuk, és egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát.

Pihenés után egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk és 10-12 db egyenlő szárú háromszögre osztjuk fel. A háromszögeket külön is megnyújtjuk egy picit. A töltelékkel egyesével megkenjük, és szorosan feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket felvert tojással kenjük meg és durva sóval, vagy pedig köménnyel megszórjuk. A tepsiben újból fél órát pihentetjük.

Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

Erdélyi fokhagymás stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sándor
Olívaolajos-krumplis kiskifli
Olívaolajos-krumplis kiskifli

Először előkészítjük a főtt krumplit: meghámozzuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd áttörjük. A langyos tejhez keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, 10 percig álln...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anikó
Bögrés lepénykenyér
Bögrés lepénykenyér

A lisztet mikróban megmelegítjük. Ez a lépés kihagyható. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és összegyúrjuk Fél órát kelni hagyjuk. Ezután 8-9 egyenlő részre osztjuk a tésztát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejes pereczsemle
Tejes pereczsemle

A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot. A lisztet beleszitáljuk, a sót, az olajat hozzáadjuk. Dagasztógéppel lágy, de nem ragadós tésztát készítün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Diána
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Alsó-felső sütés 200°C fokon 12-15 perc.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk