Családireceptkönyv.hu

Ferdinándi- Karcagi kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6-8 fő (32 db)
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta:
1/2 kg liszt
4 tojás
5 dkg vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
pici cukor

Töltelék:
15 dkg vaj
vaníliás cukor
15 dkg porcukor

Kerek cserépedény a sütéshez.

Elkészítés:


A tálba csipetnyi sót rakunk, 5 dkg cukrot, 5 dkg vajat, 4 tojást. Ezt habosra keverjük. Ha jó habos, jön hozzá a tejben megfuttatott élesztő,liszt. Lágy tésztát készítünk,hólyagosra verjük.
Közben a tészta fél órát pihen, addig habosra keverjük a vajjal a cukrot.
A tésztát szögletesre nyújtjuk,3-4 mm-esre. A vajat rákenjük, tekerjük. Mikor úgy gondoljuk elvágjuk, kb. 4 cm-es darabokat vágunk,és kizsírozott edénybe tesszük,mint a csigát,egymás mellé állítva. Lazára rakjuk,mert kel. Olvasztott zsírral megkenjük körbe. 200 fokon sütjük 40 percig. 30 percnél langyos vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk.
Ha kész,tányérra borítjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Piacos néni lángosa
Piacos néni lángosa

Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük. Ezután az olaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mandarin mázas kuglóf
Mandarin mázas kuglóf

A liszthez hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáöntjük a mézet, darált mandulát, vanília pasztát. Belereszeljük 2 mandarin héját és hozzáütjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas kalács
Fahéjas kalács

A töltelék hozzávalót összekeverjük. Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Vaníliás rózsacsokor kalács
Vaníliás rózsacsokor kalács

Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és betakarjuk egy kis lisz...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk