Tészta:
1/2 kg liszt
4 tojás
5 dkg vaj
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
pici cukor
Töltelék:
15 dkg vaj
vaníliás cukor
15 dkg porcukor
Kerek cserépedény a sütéshez.
A tálba csipetnyi sót rakunk, 5 dkg cukrot, 5 dkg vajat, 4 tojást. Ezt habosra keverjük. Ha jó habos, jön hozzá a tejben megfuttatott élesztő,liszt. Lágy tésztát készítünk,hólyagosra verjük.
Közben a tészta fél órát pihen, addig habosra keverjük a vajjal a cukrot.
A tésztát szögletesre nyújtjuk,3-4 mm-esre. A vajat rákenjük, tekerjük. Mikor úgy gondoljuk elvágjuk, kb. 4 cm-es darabokat vágunk,és kizsírozott edénybe tesszük,mint a csigát,egymás mellé állítva. Lazára rakjuk,mert kel. Olvasztott zsírral megkenjük körbe. 200 fokon sütjük 40 percig. 30 percnél langyos vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk.
Ha kész,tányérra borítjuk.
Az élesztőt ezúttal a vízben futtatom fel – jól ki kell keverni, hogy teljesen sima legyen. A hozzávalókat összekeverem. Fél órán keresztül letakarva kelesztjük. Ezután az olaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a csipet sót, sütőport, elmorzsoljuk benne a puha vajat. Hozzáöntjük a mézet, darált mandulát, vanília pasztát. Belereszeljük 2 mandarin héját és hozzáütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelék hozzávalót összekeverjük. Egy keverőtálban a száraz anyagokat összekeverjük, belereszeljük a citrom héjat, majd dagasztó spirállal hozzádolgozzuk a langyos tejet, a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk és 1 evőkanál cukorral megszórva hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót és betakarjuk egy kis lisz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű