menu

Családireceptkönyv.hu

Görög padlizsánkrém


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál feta sajt (reszelve)
só, bors

Elkészítés:


A padlizsánt héjában megsütjük, majd meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az olívaolajat és a citromlét is. Fűszerezzük és jól összekeverjük, ezt követően belekeverjük a reszelt sajtot is és lehűtjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Édes-savanyú padlizsán
Édes-savanyú padlizsán

1. A padlizsánokat megmostam, levágtam a két végét és felkockáztam, besózva félre tettem. 2. Megmostam, meghámoztam és felaprítottam a répát, hagymát. 3. A padlizsánkockákat leöb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyával rakott cukkini
Burgonyával rakott cukkini

A burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Céklás zöldségragu
Céklás zöldségragu

A céklakockákat sóval, borssal, őrölt köménnyel félig puhára főzzük, majd hozzátesszük a burgonyát, sárgarépa karikákat, zöldborsót, és a rózsáira szedett karfiolt, sűtőtálba tes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Cukkinifasírt Joghurtos mártogatóval
Cukkinifasírt Joghurtos mártogatóval

Cukkinit lereszeljük, besózzuk majd 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát, a parmezánt és a tojásokat. Borsozzuk. Me...

Elkészítési idő: félóra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk