2 padlizsán
2 gerezd fokhagyma
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál friss citromlé
2 evőkanál feta sajt (reszelve)
só, bors
A padlizsánt héjában megsütjük, majd meghámozzuk és pépesítjük. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd az olívaolajat és a citromlét is. Fűszerezzük és jól összekeverjük, ezt követően belekeverjük a reszelt sajtot is és lehűtjük.
1. A padlizsánokat megmostam, levágtam a két végét és felkockáztam, besózva félre tettem. 2. Megmostam, meghámoztam és felaprítottam a répát, hagymát. 3. A padlizsánkockákat leöb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat hámozás után 2 mm vastag karikákra vágjuk. (Erre a célra én egy éles, univerzális reszelőt használok, ami hullámosra vágja az uborkát, krumplit.) A cukkinikat héjastó...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA céklakockákat sóval, borssal, őrölt köménnyel félig puhára főzzük, majd hozzátesszük a burgonyát, sárgarépa karikákat, zöldborsót, és a rózsáira szedett karfiolt, sűtőtálba tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukkinit lereszeljük, besózzuk majd 10 perc múlva alaposan kinyomkodjuk. Hozzákeverjük a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát, a parmezánt és a tojásokat. Borsozzuk. Me...
Elkészítési idő: félóra Nehézség: Könnyű