Családireceptkönyv.hu

Görögdinnyéből készült savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



görögdinnye (vagy dinnyehéj)
30 g só 1 liter vízhez
15 ml 10% – os ecet 1 liter forró vízhez

Elkészítés:


Mossuk meg a dinnyét, majd vágjuk fel hosszában 2 – 3 cm-s vastagságú szeletekre. A szeleteket vágjuk még 3 – 4 darabra. Tegyük sterilizált befőttesüvegekbe. Öntsünk rá forró vizet és hagyjuk állni 10 percet, majd öntsük le a vizet róla és ismételjük meg még egyszer ezt a folyamatot.

Készítsük el a savanyúság levét: a vizet forraljuk fel, hagyjuk kicsit hűlni és ismét forraljuk fel, majd tegyük bele a sót és az ecetet. Öntsük a vizet a befőttesüvegekben lévő dinnyékre, a lé teljesen fedje el a dinnyedarabokat. Tegyük rá az üvegekre a kupakokat és fordítsuk őket fejjel lefelé. Mikor kihűltek, tegyük a helyükre az üvegeket, hosszú ideig eltartható ez a savanyúság.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az édeskés – savanykás íze nagyon csábító, bármilyen sült hús mellé kínálható.

http://www.befottkompotsavanyusag.com/gorogdinnyebol-keszult-savanyusag-fenseges-teli-csemege.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Vivien
Kovászos uborka
Kovászos uborka

Az üveg aljába teszek egy csokor kaprot. Az uborkákat a mosogatóban vízbe rakom. Mindegyiket alaposan megdörzsölöm a kezemmel, és levágok a két végéből kb. 1-1 cm-t, majd 3 helyen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Csalamádé káposztával
Csalamádé káposztával

A zöldségeket megtisztítjuk és legyaluljuk . Összekeverjük az ízesítő anyagokkal. Egy napig állni hagyjuk, közben többször megkeverjük. Üvegbe helyezésnél jól tömörítjük az üvegb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
SVÉD UBORKA SALÁTA
SVÉD UBORKA SALÁTA

. Az uborkát legyalulni, a hagymát karikára, a kaprot apróra vágni és a hozzávalókkal jól összekeverni. Állni hagyjuk, kb 1 órát, közben kevergetjük, majd csavaros üvegekbe rakjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csemege uborka alaplé
Csemege uborka alaplé

Hidegen a hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az uborkát, szőlőlevelet, és pár napig állni hagyjuk.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk