30 dkg liszt, 1 tk só, 1 tojás, 12,5 dkg zsír, és kevés meleg víz a tészta összeállításához . Folpackba csomagoljuk és sutty a hűtőbe fél órára. Közben felszecskázunk 70 dkg hagymát és kevés olajon 25 dkg kockázott baconnal puhára pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk, majd langyosra hűtjük. 5 tojást elkeverek 1,5 pohár Saure Sahne-val só, bors és 1 tk őrölt szerecsendióval ízesítem. A kihült hagymás baconnal összekeverem. A tésztát 2 sütőpapír között kerekre nyújtom - amekkora a tortaforma plusz a pereme- és elősütöm 10 percig 200 fokon légkeveréssel, majd beleöntöm a masszát és 45-50 perc alatt készre sütöm a tortát /180 fok légkeverés/ Akinek nincs légkeveréses sütője, akkor ezen a hőfokon csak alsó-felső sütéssel.
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt kevés tejjel felfuttatjuk. Az egészet jól kidolgozozuk. 3x20 percet pihen utána hajtogatjuk megkenjuk vajjal. Közepes tűzön sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉlesztő fut.,liszt,só,cukor,olaj,víz dagaszt. 1 óra kel,átgyúr,2 felé oszt .40 cm-es hengert formálni,a hengert 2 cm darabokra vágni. 1 cm vastag ,30 cm hosszúra, perecet formálni...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejbe elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, elmorzsoljuk a zsírral és a vajjal. Hozzáöntjük a felfuttatott élesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat összegyúrom és a felfuttatott élesztővel lágyabb kelttésztát készítek.Hagyom a duplájára kelni.Lisztezett deszkára borítom,kettévágom.Letakarom és megcsinálom a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz