Családireceptkönyv.hu

Hatlapos krémes


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tésztához: 30x35-ös tepsihez

55 dkg liszt
8 -10 dkg margarin
12 dkg porcukor
2,5 dl tej
1 csomag szalalkáli

Krémhez:

1 l 3,6-os tej
3 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
6 -7 púpozott evőkanál liszt
5 dkg margarin

Tetejére:

olvasztott étcsokoládé-fehércsokival lecsurgatva (vagy fordítva)

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk össze, hogy körülbelül közepes rugalmasságú, jól nyújtható tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, amelyből 6 cipót formálunk. A lapokat egyesével kinyújtjuk és a tepsi hátulján egy sütőpapír segítségével 180°-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: sütés előtt villával megszurkáljuk, elősegítve ezzel azt, hogy a lap ne hólyagosodjon fel.

Miután a lapokat kisütöttük a krém készítése következik.

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és jól- csomómentesre elkeverjük.

Az 1 liter tejből megmaradt 8 dl-t feltesszük a tűzhelyre egy edénybe forrni. Amikor a tej elkezd melegedni, tehát langyosodni, akkor hozzákeverjük az előzőleg már elkészített kakaós masszát és a krémet sűrűre főzzük.

Miután besűrűsödött, a tűzhelyről félrehúzva laza mozdulatokkal belekeverjük a még forró krémbe a margarint.

A krémet hagyjuk egy picit hűlni, de még meleg krémmel kenjük meg a lapokat. Hagyjuk puhulni.

A tetejét porcukorral szórjuk meg, vagy pedig olvasztott csokival öntjük le.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Képviselőfánk
Képviselőfánk

A vizet összeforraljuk a zsírral, hozzáadjuk a sót meg a cukrot, beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre kavarjuk. Ezután addig főzzük tovább, míg az edény falától elválik. Félreve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Házi törökméz recept
Házi törökméz recept

Elkészítése: Gőz fölött kemény habbá verjük a tojásfehérjéket a porcukorral. A mézet felmelegítjük, majd lassan csurgatva (gőz fölött) összedolgozzuk a felvert tojásfehérjével (...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Epres rebarbara tarte
Epres rebarbara tarte

A tésztához morzsold el a lisztet a vajjal, ha porcukrot is használsz, akkor azzal együtt. Ha már morzsás, adagold hozzá a tejfölt, de csak annyit, amennyitől összeáll. Minél keves...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Tortába ♥ Krémek (9 recept)
Tortába ♥ Krémek (9 recept)

♥ KÁVÉKRÉM 1 dl erős fekete 10 dkg cukor 3 szelet csoki 3 tojássárga 10 dkg vaj 2 dl habtejszín Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk