menu

Családireceptkönyv.hu

Hatlapos krémes


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tésztához: 30x35-ös tepsihez

55 dkg liszt
8 -10 dkg margarin
12 dkg porcukor
2,5 dl tej
1 csomag szalalkáli

Krémhez:

1 l 3,6-os tej
3 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
6 -7 púpozott evőkanál liszt
5 dkg margarin

Tetejére:

olvasztott étcsokoládé-fehércsokival lecsurgatva (vagy fordítva)

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk össze, hogy körülbelül közepes rugalmasságú, jól nyújtható tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, amelyből 6 cipót formálunk. A lapokat egyesével kinyújtjuk és a tepsi hátulján egy sütőpapír segítségével 180°-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: sütés előtt villával megszurkáljuk, elősegítve ezzel azt, hogy a lap ne hólyagosodjon fel.

Miután a lapokat kisütöttük a krém készítése következik.

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és jól- csomómentesre elkeverjük.

Az 1 liter tejből megmaradt 8 dl-t feltesszük a tűzhelyre egy edénybe forrni. Amikor a tej elkezd melegedni, tehát langyosodni, akkor hozzákeverjük az előzőleg már elkészített kakaós masszát és a krémet sűrűre főzzük.

Miután besűrűsödött, a tűzhelyről félrehúzva laza mozdulatokkal belekeverjük a még forró krémbe a margarint.

A krémet hagyjuk egy picit hűlni, de még meleg krémmel kenjük meg a lapokat. Hagyjuk puhulni.

A tetejét porcukorral szórjuk meg, vagy pedig olvasztott csokival öntjük le.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Klasszikus képviselőfánk
Klasszikus képviselőfánk

1.Felforraljuk a vizet egy csipet sóval és a Ramával. Egyszerre belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön addig pirítjuk (kb. 2 perc), amíg a massza elválik az edény falától. Lehúzzuk...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás  krémes
Karamellás krémes

legelőször a krémet készítjük el, mert hűlnie kell, a kristálycukrot egy tejes edényben aranybarnára pirítjuk, óvatosan felöntjük a tej felével, addig melegítjük, amíg a cukor t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Vaníliával töltött tekert mini kalács
Vaníliával töltött tekert mini kalács

1 dl langyos tejet meglangyosítunk, belemorzsoljuk az élesztőt, rászórunk egy kevés cukrot, és hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, közepébe lyukat fúrunk, beleöntjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Rakott mézes
Rakott mézes

A tojást, a mézet, a porcukrot, a tejet, a zsírt és a szódabikarbónát gőz fölött megolvasztjuk. Amikor kész, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, és 3 lapot sütünk belőle. Piskóta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk