Családireceptkönyv.hu

Hatlapos krémes


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 1 tepsi
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tésztához: 30x35-ös tepsihez

55 dkg liszt
8 -10 dkg margarin
12 dkg porcukor
2,5 dl tej
1 csomag szalalkáli

Krémhez:

1 l 3,6-os tej
3 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál cukrozatlan kakaópor
30 dkg cukor
6 -7 púpozott evőkanál liszt
5 dkg margarin

Tetejére:

olvasztott étcsokoládé-fehércsokival lecsurgatva (vagy fordítva)

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a hideg margarint és azzal elmorzsoljuk. A szalakálit tejben elkeverjük és a cukorral együtt a lisztes keverékhez adjuk. Annyira gyúrjuk össze, hogy körülbelül közepes rugalmasságú, jól nyújtható tésztát kapjunk.

Az elkészült tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, amelyből 6 cipót formálunk. A lapokat egyesével kinyújtjuk és a tepsi hátulján egy sütőpapír segítségével 180°-on, 8-10 perc alatt készre sütjük.

Tipp: sütés előtt villával megszurkáljuk, elősegítve ezzel azt, hogy a lap ne hólyagosodjon fel.

Miután a lapokat kisütöttük a krém készítése következik.

Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a vaníliás cukrot, majd hozzáöntünk 2 dl tejet és jól- csomómentesre elkeverjük.

Az 1 liter tejből megmaradt 8 dl-t feltesszük a tűzhelyre egy edénybe forrni. Amikor a tej elkezd melegedni, tehát langyosodni, akkor hozzákeverjük az előzőleg már elkészített kakaós masszát és a krémet sűrűre főzzük.

Miután besűrűsödött, a tűzhelyről félrehúzva laza mozdulatokkal belekeverjük a még forró krémbe a margarint.

A krémet hagyjuk egy picit hűlni, de még meleg krémmel kenjük meg a lapokat. Hagyjuk puhulni.

A tetejét porcukorral szórjuk meg, vagy pedig olvasztott csokival öntjük le.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Lajcsi szelet
Lajcsi szelet

A tésztához a mézet a vajjal a mikróban alacsony fokozaton (vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát, csipet sót, a cukrot. A felolva...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Kijevi krémes
Kijevi krémes

Elkészítés 1. A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. 2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar AMERIKAI KRÉMES
AMERIKAI KRÉMES

Elkészítése: A tojás sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb 180 fok) kb. 20 percig sütjük. (A tepsi mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsiráf mintás piskótatekercs
Zsiráf mintás piskótatekercs

Elkészítése: Keverjük össze az olvasztott vajat a cukorral. A tojásfehérjét habosítsuk fel. A vajas keverékhez adjuk hozzá a tojásfehérjét és jól keverjük el. Adjuk hozzá a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk